Fermented Koji Iron 27mg 30k
Ej i lager
Se tillgänglighet i butik
- Ej i lager
- Ej i lager
- Ej i lager
Produktbeskrivning
Innehåll
Dosering & användning
Övrigt
Solgar Food Fermented Koji Iron innehåller en unik patentsökt form av biotillgängligt järn med långsammare frisättning.
Järn finns främst i animaliskt protein som magert kött och skaldjur, men också i nötter, tofu och vita bönor i mindre mängder. Järn hjälper till att göra hemoglobin, det karmosinröda pigmentet i röda blodkroppar, som hjälper till att transportera syre runt kroppen. Det hjälper också till att ge kroppen energi och idrottare kan behöva mer järn för att stödja syretransport till muskler så att de kan fortsätta att träna.
Hög bio-tillgänglighet tack vare fermentering
Jäsning kan förbättra en livsmedelsprofil och öka absorptionen och biotillgängligheten av vitaminer och mineraler. Men detta kan bero på fermenteringsmetoden och typen av jäst. Koji-fermenterat järn tillverkas genom en naturlig process där järn införs i Koji-materialet och järnet absorberas och lagras faktiskt av Koji-kulturen. Genom denna livsmedelsbaserade jäsning tillhandahåller Solgar® Earth Source Koji Iron en mycket absorberbar form av järn som är skonsam mot magen och veganvänlig.
Vegan | Ja |
---|---|
Ekologisk | Nej |
Tillverkningsland | USA |