• Fri frakt vid 299 kr
  • Leverans 1-3 dagar
  • Fri retur i butik

Om Hälsokosten

Hälsokosten är ett svenskt familjeägt företag som har jobbat med naturlig hälsa och skönhet sedan 1980. Vi drivs av vår vision om att hjälpa människor att skapa ett friskare liv där en bättre hälsa, ett högre välbefinnande och en mer hållbar värld skapas varje dag.

Vi älskar mötet med människor och att få vara med våra kunder på deras hälsoresa. På Hälsokosten får du personlig rådgivning av kunniga hälsorådgivare, näringsterapeuter och hudterapeuter – och vi erbjuder ett brett sortiment med säkra och högkvalitativa produkter för naturlig hälsa och skönhet. Hos oss hittar du bland annat vitaminer, mineraler, kosttillskott, superfoods och naturliga hud- och hårvårdsprodukter från ledande varumärken.

Hälsokosten med ord

Personligt – för att vi älskar att finnas där för dig på din hälsoresa
Kunskap – för att vi vet att rådgivning från kunnig personal behövs i denna hälsodjungel
Omtanke – för att vi bryr oss om hur du – och vår värld – mår
Glädje – för att vi tror att man kan förändra världen med ett leende
Kvalitetsprodukter – för att vi vet att det är skillnad på produkter och produkter
Prisvärt – för att vi vet att det kan kännas dyrt att välja det bästa
Familjeföretag – för att det är vilka vi är

Vår historia 

1980 öppnade Lars Karlsson sin första hälsokostbutik i Fruängens Centrum, söder om Stockholm. Förutom klassiker som Longovital, ginseng och spirulina var det även hit man vände sig för att inhandla biodynamiskt och ekologiskt odlade frukter och grönsaker samt kallpressade och färska juicer.

Butikerna blev fler – och barnen som växer upp i en värld av hälsokost introduceras i företaget. Det börjar som sommarjobb och helgjobb för att senare driva butiker på heltid. Samtidigt driver man en av landets större hälsokostkedjor, en grossist och ett hälsomagasin.

2020 startar ett nytt kapitel och Hälsokosten tar form. Hälsokosten ägs av Lars Karlsson och hans två barn Johanna Gustafsson och Fredrik Gustafsson som tillsammans med en fantastisk personal driver elva av landets bästa hälsokostbutiker.

2021 lanserar Hälsokosten en kunskaps- och e-handelsplattform för att erbjuda sina kunder en ännu bättre service. På halsokosten.se kan man förutom att se om de produkter man vill handla finns i butiken, handla och få produkterna hemlevererade även hitta inspirerande hälsoläsning och tips från några av landets ledande hälsoexperter.  

Fredrik Gustafsson, Johanna Gustafsson och Lars Karlsson