• Fri frakt vid 299 kr
  • Leverans 1-3 dagar
  • Fri retur i butik

PrebioMax 180g

PrebioMax från Närokällan innehåller lösliga fibrer och resistent stärkelse. Prebiotika betyder före liv. Prebiotika är komplexa kolhydrater som klarar sig genom matsmältningssystemet utan att brytas ner.
339 kr
Lagersaldo:

I lager

Se tillgänglighet i butik

  • Ej i lager
  • 3 st
  • 1 st
  • Fri frakt vid 299 kr
  • Leverans 1-3 dagar
  • Fri retur i butik

Produktbeskrivning

Innehåll

Dosering & användning

Övrigt

PrebioMax från Närokällan innehåller lösliga fibrer och resistent stärkelse. Prebiotika betyder före liv. Prebiotika är komplexa kolhydrater som klarar sig genom matsmältningssystemet utan att brytas ner. 

Det är idag ett accepterat faktum att huvuddelen av vårt immunsystem är förlagt till mag-tarmkanalen. Man kallar den också vår andra hjärna – åtminstone samarbetar de. Vi bör därför sköta om vår tarm. Ett av sätten är naturligtvis att äta bra och varierat. Man kan också tillföra nya bakterier som kosttillskott.

Ett annat sätt är att förse den befintliga bakteriefloran med mat så att de växer. Ja, de 100 triljoner bakterier som finns i tarmen behöver äta för att må bra – annars mår vi inte bra själva. Man kan även tillföra nya bakterier, det kallas då probiotika. Men prebiotika är inte samma sak som tarmbakterier, det är bakteriernas matkälla. Man kan alltså fylla på med bakterier i det oändliga, men har man inte prebiotika så överlever de inte. Prebiotika är själva maten för tarmbakterierna. Snabba kolhydrater och socker är ingen mat för tarmfloran, tvärtom så förstör de den.

Prebiotika är komplexa kolhydrater som inte bryts ner av magsafterna och i tunntarmen till socker utan når bakterierna i tjocktarmen i intakt form vilket gynnar utvecklingen av befintlig bakterieflora. Man kan sammanfatta det med att det är resistent stärkelse, alltså komplexa kolhydrater i form av främst olösliga men i viss mån även lösliga fibrer.

Det är därför grönsaker är så nyttigt, de har både näring och fibrer. Bäst är råa grönsaker, för när man kokar dem för länge så bryts vissa fibrer som till exempel inulin, ner till fruktsocker istället. Man märker att de blir sötare. Variation är också viktig för det finns olika slags prebiotika. Banan är fantastisk prebiotika – men inte den gula, utan den gröna bananen. Inget man normalt äter, men i den gula har den resistenta stärkelsen omvandlats till fruktsocker.

Vegan
Ja
Ekologisk
Nej
TillverkningslandUSA