Ingefära
Ingefära, Zingiber officinale, räknas till en av de äldsta kryddorna och medicinalväxterna. Man antar att ingefära började växa vilt i södra kina för 3000 år sedan för att sedan spridas och växa i stora delar av asien och afrika. Idag odlas ingefära i alla tropiska regioner men återfinns knappt vilt överhuvudtaget. Ingefära kännetecknas av en brännande, skarp och kryddig smak som gör den omtyckt i teer och matlagning.
Ingefärarotens potenta kraft
I traditionell kinesisk och inom ayurveda har ingefära använts i hundratals år som en medicinalväxt. Det används för förkylningar, smärta och även mot illamående och åksjuka eller mot migrän. Modern skolmedicin har nyligen börjat undersöka ingefärans medicinska egenskaper. De tidigare publicerade studierna visade särskilt effekt mot resesjuka såväl som mot andra former av illamående samt mot kräkningar. Gingerolerna i ingefäraroten verkar på serotoninreceptorerna som triggar illamående och som befinner sig bland annat i magen och i magens slemhinnor. När dessa receptorer blir blockerade eller besatta av gingerolerna verkar det mot illamående.
Husmorsknep
Mot illamående vid exempelvis resesjuka kan det hjälpa om man tuggar på en liten bit ingefära och dricker ett glas ingefärsvatten. Ingefärsvatten tillverkas vanligtvis på bas av ingefärans rotstockar tillsammans med citron och kan drickas antingen varmt eller kallt.
3 produkter
Ingefärapulver 125g
Rawpowder
Ginger Latte Sweet and creamy 125g
Rawpowder
Ginger/Ingefära 100g
Superfruit
Du har sett 3 av 3 produkter