• Fri frakt vid 299 kr
 • Leverans 1-3 dagar
 • Fri retur i butik
Care of Gerd – en hyllning till naturen och människan
Nyheter

Care of Gerd – en hyllning till naturen och människan

På Hälsokosten är vi glada att få presentera ett nytt varumärke som precis som oss delar kärleken till människan och vår omvärld. Det norrländska familjeföretaget Care of Gerd skapar fantastiska hud- och hårvårdsprodukter med naturen som grund. Säg hej till Care of Gerd.

Grundarna Anna-Lena och Johan Wiklund är uppväxta i svenska Lappland med en mamma och pappa som förädlade allt som naturen erbjöd. Kött, fisk, bär, örter och rötter – alltid med den största respekten för naturen. När de två syskonen startade hud- och hårvårdsföretaget ville de att namnet skulle bli en hyllning till mamma Gerd – Care of Gerd växte fram med produkter utvecklade med kunskapen om naturens magiska kraft.

Den norrländska naturen som grund

Care of Gerd har valt att arbeta med råvaror som har minsta möjliga eller ingen belastning alls för miljö, natur, djur eller människa. Bland ingredienserna hittar du bland annat fröoljor som har utvunnits från hjortron, blåbär och lingon.

 • Hjortronfröolja - det arktiska superbäret hjortron har i studier visat sig innehålla flera gånger högre halter med nyttiga essentiella fettsyror och C-vitamin än syskonbär längre ned i landet. Anledningen är att växter som växer uppe i svenska Lappland går från vila till sommar under kort tid. Solen står högt på himlen dygnet runt vilket gör att alla örter, träd och bär växer dygnet runt.
 • Blåbärsfröolja - innehåller antioxidanter, essentiella fettsyror och E-vitamin. Är vårdande för huden samt sägs stärka kollagenproduktionen.
 • Lingonfröolja – innehåller rikligt med alfalinolensyra (omega-3), linolsyra (omega-6), E-vitamin i form av gammatocotrienol samt A-vitamin. I hudvård verkar lingon speciellt gynnsamt på obalanserad hy.

Tre olika råvarugrupper

Care of Gerd jobbar med tre olika råvarugrupper; ekologiskt, vilt växande och förädlade. Alla med samma kärlek till miljö, natur, djur och människa – genom hela produktcykeln.

 • De ekologiska ingredienserna kommer från kontrollerade odlingar där kemiska besprutningsmedel eller konstgödsel inte är tillåtna och där ursprunget kan verifieras.
 • De vilt växande ingredienserna plockas i djupa skogar i Lappland för att sedan förädlas.
 • Care of Gerds förädlade råvaror kan vara råvaror som har ett naturligt ursprung men som sedan förädlats och tillsatts egenskaper som kan vara önskvärda i en produkt. Alla råvaror av det här slaget har ingen negativ påverkan på miljö, natur, djur eller människa, varken vid tillverkning, användning och efter användning.

Hoppas att du kommer att gilla Care of Gerds produkter lika mycket som oss!

Klicka här för att komma till alla Care of Gerds produkter

Muscle Liniment 60ml
Muscle Liniment 60ml

Care of Gerd

219 kr
Calendula Balm 60ml
Calendula Balm 60ml

Care of Gerd

219 kr
Arnica Balm 60ml
Arnica Balm 60ml

Care of Gerd

219 kr
Birch Salt 500g
Birch Salt 500g

Care of Gerd

279 kr
Lavendel Salt 500g
Lavendel Salt 500g

Care of Gerd

279 kr
Blueberry Balm 60ml
Blueberry Balm 60ml

Care of Gerd

219 kr
24/7 Skin Balm 60ml
24/7 Skin Balm 60ml

Care of Gerd

199 kr
Blueberry Queen Cream 10ml
Blueberry Queen Cream 10ml

Care of Gerd

69 kr

Liknande artiklar

 • Dr Mercola – mannen bakom världens största hälsoplattform

  Joseph Mercola är sonen till Air Force-veteranen som är utbildad osteopatisk läkare, bästsäljande författare och grundare av den största naturliga hälsosajten i världen som han startade 1997. Nu har vi på Hälsokosten utökat vårt sortiment med Dr. Mercolas produkter.

 • Minami Nutrition – omega-3 tillskott i världsklass

  Minami Nutrition omega-3-resa börjar i Stilla havets kalla, rena vatten. Härifrån hämtar de små, hållbart fiskade fiskarter som de använder för att tillverka sina världsledande & högkoncentrerade tillskott med omega-3 i en produktionsprocess för att lämna minsta möjliga avtryck på miljön. Häng med så får du veta mer!

 • +31 procent: E-handeln har gjort våra fysiska butiker till Sveriges bästa

  I början av pandemin och mitt under den redan pågående ”butiksdöden” stakades en ny väg ut. Med ambitionen att göra det man var bäst på med hela Sverige som arena blev nio butiker Hälsokosten och halsokosten.se föddes. Genom att kombinera fysisk butik och e-handel har satsningen burit frukt – första halvåret 2022 har Hälsokosten ökat totala försäljningen med hela 31 procent.

 • Hälsokosten 2 år: TACK för att vi får sprida hälsa!

  Med ambitionen att hjälpa hela Sverige till en bättre hälsa blev tio butiker Hälsokosten och halsokosten.se föddes. Det bästa sortimentet och den bästa rådgivningen, genom att kombinera fysisk butik och e-handel blev det möjligt. Idag drivs e-handeln från en av de fysiska butikerna i Västerås.

 • Närokällan – rena och potenta näringstillskott

  Närokällan är ett varumärke med rena och naturliga kosttillskott av högsta kvalitet. Produkterna innehåller höga halter av verksamma ämnen utan onödiga tillsatser eller kemikalier. Efter en rad förkylningar kände Fredrik Gustafsson, sortimentsansvarig på Hälsokosten, att Mega Multi Advanced var precis vad han behövde.

 • agaDA – ett resultat av 20 års forskning

  Kroppens eget, normalt verkande immunsystem är utan tvekan vårt bästa försvar – både före, under och efter en infektion – och det fungerar lika bra oavsett om det handlar om virus eller bakterier. Utmaningen är att vårt immunsystem lätt kommer ur balans och försvagas. Kliniska studier och lång erfarenhet visar att agaDA hjälper kroppen att bibehålla sitt starka, normala immunsystem. Och bättre kan det inte bli.

 • Pharma Nord – alltid med vetenskap i grunden

  Pharma Nord är en av Europas största tillverkare av produkter med essentiella näringsämnen. Företaget utvecklar och tillverkar vetenskapligt välgrundade kosttillskott och läkemedel baserade på optimal biotillgänglighet, säkerhet och dokumentation.

 • Care of Gerd – en hyllning till naturen och människan

  På Hälsokosten är vi glada att få presentera ett nytt varumärke som precis som oss delar kärleken till människan och vår omvärld. Det norrländska familjeföretaget Care of Gerd skapar fantastiska hud- och hårvårdsprodukter med naturen som grund. Säg hej till Care of Gerd.

 • Thorne - nytt varumärke hos Hälsokosten

  Att utveckla sortimentet för att hjälpa fler människor till ett friskare liv och en mer hållbar värld står alltid högt upp på vår agenda. Därför lanserar vi nu det amerikanska varumärket Thorne som levererar ett brett sortiment med rena och effektiva näringstillskott utan tillsatser. Tack vare den höga kvaliteten och säkerheten väljer flera NHL-spelare och idrottsstjärnor Thorne.

 • Garden of Life – världsledande på ekologiska kosttillskott

  Garden of Life är besatta av ingredienserna de använder i sina produkter. Det kan låta konstigt, men det är ett faktum. Oavsett om de tar fram en vitamin, probiotika eller proteinpulver så börjar Garden of Life alltid sin formulering med riktiga livsmedel – Whole Food. Och medan de är besatta av vad som ingår i sina produkter, är de ännu mer engagerade vad de lämnar ute ur sina produkter.

 • Holistics resa mot en hållbar framtid

  I snart 20 år har Holistic förmedlat kunskap och utvecklat kosttillskott av kompromisslös kvalité för att hjälpa människor att optimera sin hälsa. Företaget är på en ständig utvecklingsresa med målet att hela tiden förbättras i syfte att bidra till visionen om en bättre värld. Med ny design och förbättrade förpackningar tar Holistic ännu ett steg för att skapa en mer hållbar värld, med kärlek till både människa, natur och planet.

 • NiDRA - när sömnen är ditt stora problem

  Inom ayurveda, världens äldsta läkekonst används en kombination av saffran och ashwagandha för att återställa sömnen. Baserat på den kunskapen utvecklades niDRA, en kombination av KSM66® och Affron® som är världens mest väldokumenterade saffran. Effekten på sömn märks som regel första veckan.

 • Snart blir vi ännu bättre för våra kunder

  Ett tufft, lärorikt och betydelsefullt år. Så beskriver Fredrik Gustafsson, försäljningschef på Hälsokosten 2020. Under året har han tillsammans med familjen lanserat Hälsokosten, en hälsokostkedja med 11 butiker runt om i landet – och snart lanseras en e-handel som ett komplement till de fysiska butikerna.

 • Solgar - världens äldsta och största tillverkare av kosttillskott

  Solgar är ett av världens äldsta & största tillverkare av kosttillskott. Varje ingrediens kontrolleras i flera steg från råvara till färdig produkt i deras egna laboratorium och produktionsanläggningar. Här får du veta mer om Solgar och varför deras produkter finns i Hälsokostens sortiment.

Hej, vi använder cookies för att denna sajt skall fungera bättre för dig.

Läs mer >