• Fri frakt vid 299 kr
 • Leverans 1-3 dagar
 • Fri retur i butik
Solgar - världens äldsta och största tillverkare av kosttillskott
Nyheter

Solgar - världens äldsta och största tillverkare av kosttillskott

Solgar är ett av världens äldsta och största tillverkare av kosttillskott. Varje ingrediens kontrolleras i flera steg från råvara till färdig produkt i deras egna laboratorium och produktionsanläggningar. Här får du veta mer om Solgar och varför deras produkter finns i Hälsokostens sortiment.

Ett företag med en rik historia

Solgar startade sin verksamhet redan 1947 då två apotekare på Long Island utanför New York, USA, började tillverka vitaminer och mineraltillskott i sitt apotek. Ryktet spreds snabbt och fler apotek började sälja deras produkter. Många började upptäcka att man kunde både förebygga, lindra och även i vissa fall bota åkommer med hjälp av Solgars produkter. Man rekommenderade vitaminer, mineraler och örter istället för eller som ett komplement till läkemedel. Idag har Solgar en stor modern anläggning för tillverkning på long Island utanför New York. Anläggningen är läkemedelsklassad och man har en modern vatten och luftreningsanläggning för att säkerställa högsta kvalitet och omsorg om miljö. Inga kemikalier får nå fabriken och allt rengörs med osmosiskt vatten som produceras på plats. 

Kvalitet som alltid står i första rummet

Solgars kvalitet är känd som the golden standard vilket betyder att man har full kontroll på alla råvaror från inköp till färdig produkt. Solgar använder endast pharmaceutisk kvalitet på alla råvaror och man har också ett eget laboratorium där man testar alla ingredienser innan dom går in i produktion. Man kollar också alla ingrediensers potens i färdig produkt innan den går ut på marknaden.

Ett enormt sortiment 

Solgar producerar över 500 olika produkter och är att av USA:s största företag att exportera kosttillskott.
I Sverige har vi inte fullt lika många men sortimentet består av en hel serie aminosyror som till exempel Lysin, l-Arginin och glutamin för att nämna några. Bland vitamin- och mineralprodukter finns storsäljare som D-vitamin, B-vitaminer och individanpassade multivitaminer för såväl män, kvinnor, barn som idrottande.

Ett stort miljöansvar - som man gärna tar

Solgars produkter tillverkas i solida glasburkar med metalllock utan minsta påverkan på miljön och dessutom är 100% återvinningsbart. För frakterna miljökompenserar företaget och bidrar aktivt till flera olika miljöprojekt över hela världen. Inga kemikalier är tillåtna i fabriken och man använder osmotiskt vatten som produceras på plats.

Solgar är ett företag vars vision är att hjälpa människor till ett mer hälsosamt liv, då är kvalitet avgörande om produkten ska fungera. Solgar äger stora resurser på utveckling, innovationer och studier så man inte bara tror att produkten fungerar utan vet. Kvalitet går alltid före pris - The Golden Standard.

Klicka här för att komma till hela Hälsokostens sortiment av Solgar.

Vitamin B2 100mg 100k
Vitamin B2 100mg 100k

Solgar

169 kr
Vitamin B6 50mg 100t
Vitamin B6 50mg 100t

Solgar

125 kr
SFP Boswellia & Reisin Extract 60t
SFP Boswellia & Reisin Extract 60t

Solgar

365 kr
SFP Gotu Kola Extract 100k
SFP Gotu Kola Extract 100k

Solgar

209 kr
Super Cod Liver Oil Complex 60k
Super Cod Liver Oil Complex 60k

Solgar

225 kr
Panthotenic Acid 550mg 50k
Panthotenic Acid 550mg 50k

Solgar

339 kr

Liknande artiklar

 • Soulel - ett äktenskap mellan det vetenskapliga och naturen

  Soulel, som betyder solen på litauisk dialekt, är ett harmoniskt äktenskap mellan det vetenskapliga och naturen. De ställer likvärdiga villkor för växternas magi och undersökta fakta eftersom de för oss är två tillvägagångssätt till samma resultat. Deras produkter finns för att hjälpa människor att uppnå levande hälsa - styrka, ungdom och skönhet - den optimerade gestaltningen av välbefinnande.

 • Webinar: Fredrik Paulún om rödljusterapins hälsoeffekter

  På Hälsokosten brinner vi för att sprida kunskap om hälsa och därför är vi extra glada över att kunna erbjuda en helt ny föreläsning med Fredrik Paulún där han förklarar rödljusterapins hälsoeffekter.

 • Forskningen som ledde till SuperSynbiotics

  Baserat på sin mångåriga forskning om tarmflorans koppling till hälsan lanserade professor Stig Bengmarks SuperSynbiotics år 2016. Stig har en bakgrund som professor i kirurgi vid Lunds Universitet, chefskirurg och klinikchef vid Lunds universitetssjukhus.

 • Källa – vetenskapligt verifierat med fokus på tarmhälsa

  På Källa anser man att en hälsosam tarm är grunden till en övergripande god hälsa. Det är av denna anledning alla deras produkter är framforskade för att hjälpa din tarmflora att blomstra. På detta vis kan du blomstra.

 • Osavi - analyscertifikat på varje batch

  Osavi är ett innovativt varumärke fokuserat på din hälsa som blandar enkelhet med effektivitet i sin strategi för kosttillskott. De är också ett tryggt val genom att tillhandahålla analyscertifikat på varje batch av sina produkter i ett oberoende ackrediterat laboratorium för potens och renhet.

 • Trace Minerals – i färd att remineralisera världen

  Vi vet alla att våra kroppar behöver mineraler. Järn. Kalium. Kalcium. Det är mineraler vi har hört talas om, letat efter i våra multivitaminer och förmodligen sett till att vi har fått i oss tillräckligt i kosten. Men hur är det med spårmineraler?

 • Together Health – innovativa Whole Foods i världsklass

  Together Health är ett brittiskt familjeföretag som tillverkar innovativa Whole food-kosttillskott där de använder riktiga ingredienser, för att förbättra näringseffektiviteten, av de finaste växt-, hav- och örtingredienserna.

 • Dr Mercola – mannen bakom världens största hälsoplattform

  Joseph Mercola är sonen till Air Force-veteranen som är utbildad osteopatisk läkare, bästsäljande författare och grundare av den största naturliga hälsosajten i världen som han startade 1997. Nu har vi på Hälsokosten utökat vårt sortiment med Dr. Mercolas produkter.

 • Minami Nutrition – omega-3 tillskott i världsklass

  Minami Nutrition omega-3-resa börjar i Stilla havets kalla, rena vatten. Härifrån hämtar de små, hållbart fiskade fiskarter som de använder för att tillverka sina världsledande & högkoncentrerade tillskott med omega-3 i en produktionsprocess för att lämna minsta möjliga avtryck på miljön. Häng med så får du veta mer!

 • +31 procent: E-handeln har gjort våra fysiska butiker till Sveriges bästa

  I början av pandemin och mitt under den redan pågående ”butiksdöden” stakades en ny väg ut. Med ambitionen att göra det man var bäst på med hela Sverige som arena blev nio butiker Hälsokosten och halsokosten.se föddes. Genom att kombinera fysisk butik och e-handel har satsningen burit frukt – första halvåret 2022 har Hälsokosten ökat totala försäljningen med hela 31 procent.

 • Hälsokosten 2 år: TACK för att vi får sprida hälsa!

  Med ambitionen att hjälpa hela Sverige till en bättre hälsa blev tio butiker Hälsokosten och halsokosten.se föddes. Det bästa sortimentet och den bästa rådgivningen, genom att kombinera fysisk butik och e-handel blev det möjligt. Idag drivs e-handeln från en av de fysiska butikerna i Västerås.

 • Närokällan – rena och potenta näringstillskott

  Närokällan är ett varumärke med rena och naturliga kosttillskott av högsta kvalitet. Produkterna innehåller höga halter av verksamma ämnen utan onödiga tillsatser eller kemikalier. Efter en rad förkylningar kände Fredrik Gustafsson, sortimentsansvarig på Hälsokosten, att Mega Multi Advanced var precis vad han behövde.

 • agaDA – ett resultat av 20 års forskning

  Kroppens eget, normalt verkande immunsystem är utan tvekan vårt bästa försvar – både före, under och efter en infektion – och det fungerar lika bra oavsett om det handlar om virus eller bakterier. Utmaningen är att vårt immunsystem lätt kommer ur balans och försvagas. Kliniska studier och lång erfarenhet visar att agaDA hjälper kroppen att bibehålla sitt starka, normala immunsystem. Och bättre kan det inte bli.

 • Pharma Nord – alltid med vetenskap i grunden

  Pharma Nord är en av Europas största tillverkare av produkter med essentiella näringsämnen. Företaget utvecklar och tillverkar vetenskapligt välgrundade kosttillskott och läkemedel baserade på optimal biotillgänglighet, säkerhet och dokumentation.

 • Care of Gerd – en hyllning till naturen och människan

  På Hälsokosten är vi glada att få presentera ett nytt varumärke som precis som oss delar kärleken till människan och vår omvärld. Det norrländska familjeföretaget Care of Gerd skapar fantastiska hud- och hårvårdsprodukter med naturen som grund. Säg hej till Care of Gerd.

 • Thorne - nytt varumärke hos Hälsokosten

  Att utveckla sortimentet för att hjälpa fler människor till ett friskare liv och en mer hållbar värld står alltid högt upp på vår agenda. Därför lanserar vi nu det amerikanska varumärket Thorne som levererar ett brett sortiment med rena och effektiva näringstillskott utan tillsatser. Tack vare den höga kvaliteten och säkerheten väljer flera NHL-spelare och idrottsstjärnor Thorne.

 • Garden of Life – världsledande på ekologiska kosttillskott

  Garden of Life är besatta av ingredienserna de använder i sina produkter. Det kan låta konstigt, men det är ett faktum. Oavsett om de tar fram en vitamin, probiotika eller proteinpulver så börjar Garden of Life alltid sin formulering med riktiga livsmedel – Whole Food. Och medan de är besatta av vad som ingår i sina produkter, är de ännu mer engagerade vad de lämnar ute ur sina produkter.

 • Holistics resa mot en hållbar framtid

  I snart 20 år har Holistic förmedlat kunskap och utvecklat kosttillskott av kompromisslös kvalité för att hjälpa människor att optimera sin hälsa. Företaget är på en ständig utvecklingsresa med målet att hela tiden förbättras i syfte att bidra till visionen om en bättre värld. Med ny design och förbättrade förpackningar tar Holistic ännu ett steg för att skapa en mer hållbar värld, med kärlek till både människa, natur och planet.

 • NiDRA - när sömnen är ditt stora problem

  Inom ayurveda, världens äldsta läkekonst används en kombination av saffran och ashwagandha för att återställa sömnen. Baserat på den kunskapen utvecklades niDRA, en kombination av KSM66® och Affron® som är världens mest väldokumenterade saffran. Effekten på sömn märks som regel första veckan.

 • Snart blir vi ännu bättre för våra kunder

  Ett tufft, lärorikt och betydelsefullt år. Så beskriver Fredrik Gustafsson, försäljningschef på Hälsokosten 2020. Under året har han tillsammans med familjen lanserat Hälsokosten, en hälsokostkedja med 11 butiker runt om i landet – och snart lanseras en e-handel som ett komplement till de fysiska butikerna.

 • Solgar - världens äldsta och största tillverkare av kosttillskott

  Solgar är ett av världens äldsta & största tillverkare av kosttillskott. Varje ingrediens kontrolleras i flera steg från råvara till färdig produkt i deras egna laboratorium och produktionsanläggningar. Här får du veta mer om Solgar och varför deras produkter finns i Hälsokostens sortiment.