Minami Nutrition omega-3-resa börjar i stilla havets kalla, rena vatten. Härifrån hämtar de små, hållbart fiskade, fiskarter som de använder för att tillverka sina världsledande & högkoncentrerade tillskott med omega-3 i en produktionsprocess för att lämna minsta möjliga avtryck på miljön.
Överlägset ren
Minami överträffar de europeiska kraven – deras produkter är så rena att tungmetaller, lösningsmedel, utfyllnadsmedel, mättade fetter och toxiner inte ens är spårbara. Minami Nutrition använder en patenterad process med superkritisk koldioxidextraktion för att du ska få i dig mer omega-3 med varje kapsel du sväljer. Högre renhet innebär att du får i dig mer av det du behöver och mindre av sånt du helst vill slippa.
Högre koncentrationer
MINAMI är ett av de mest koncentrerade omega-3-tillskotten som finns på marknaden. De innehåller mer omega-3 per kapsel, vilket betyder att du inte behöver svälja lika många kapslar. Detta är tack vare metoden med superkritisk koldioxidextraktion som Minami använder för att utvinna fiskoljan till våra kapslar. Metoden hjälper till att avlägsna föroreningar, oönskade vätskor och omättade fettsyror så att en renare omega-3 blir kvar.
Exempel på andra omega-3-tilskotts koncentrationer brukar vara enligt nedan;
- I matbutiken erbjuds upp till 35% koncentration av omega-3
- Andra varumärken erbjuder upp till 70% koncentration omega-3
- Minami Nutrition erbjuder upp till 95% koncentration omega-3
Medlemmar i Friends of the Sea
Friends of the Sea är en internationell organisation vars uppdrag är att skydda världshaven och verka för hållbart fiske och hållbar fiskodling. All fisk Minami använder kommer från små fiskarter som inte är utrotningshotade, till exempel sardiner, ansjovis och makrill. De köper fisken från de rena vattnen i Stilla havet nära Chiles och Perus kuster där det inte finns något problem med överfiske. Minami Nutritions arbete har certifierats av Friends of the Sea.
Ett gram omega-3 varje dag
Fiskolja, fet och halvfet fisk innehåller omega-3-fettsyror som är bra för hjärtat. Detta har bekräftats av det belgiska kardiologiförbundet. Exempel på feta och halvfeta fiskar är sardin, sill, makrill, lax, ål, röding och hälleflundra. De typer av fisk som äts mest i Belgien – torsk och pollack – innehåller tyvärr väldigt lite omega-3. Som tur är finns det också fiskolja av bra kvalitet i form av kosttillskott som kan kompensera för eventuella brister på omega-3 i maten.
Vad gör omega-3 för hjärtat?
Omega-3 från fiskolja förebygger hjärtinfarkter eftersom dessa fettsyror hjälper hjärtat att fortsätta slå i rätt takt. De håller blodkärlen friska och rena. De sänker inte kolesterolet, men gör det dåliga kolesterolet mindre klibbigt. Detta kolesterol ansamlas alltså inte i blodkärlens väggar, och därmed minskar risken för förträngning eller förhårdnad av artärerna.
Vem behöver mer omega-3?
Målet är att få i sig minst 250mg EPA och DHA dagligen men helst upp till ett gram. EPA och DHA är de omega-3-fettsyror som finns särskilt i fiskolja och fet fisk. Personer som är överviktiga eller har typ 2-diabetes behöver mer omega-3. Typiska dagliga doser är upp till 2 eller 3 gram EPA och DHA. Sådana doser är bara möjliga att få med ett tillskott av högkvalitativ fiskolja.
Något som är bra att känna till är att Europeiska myndigheten för livsmedelssäkerhet anser att det är säkert för vuxna med ett kontinuerligt dagligt intag av 5 gram EPA och DHA från fiskoljetillskott.