• Fri frakt vid 299 kr
 • Leverans 1-3 dagar
 • Fri retur i butik
Minami Nutrition – omega-3 tillskott i världsklass
Nyheter

Minami Nutrition – omega-3 tillskott i världsklass

Minami Nutrition omega-3-resa börjar i stilla havets kalla, rena vatten. Härifrån hämtar de små, hållbart fiskade, fiskarter som de använder för att tillverka sina världsledande & högkoncentrerade tillskott med omega-3 i en produktionsprocess för att lämna minsta möjliga avtryck på miljön.

Överlägset ren

Minami överträffar de europeiska kraven – deras produkter är så rena att tungmetaller, lösningsmedel, utfyllnadsmedel, mättade fetter och toxiner inte ens är spårbara. Minami Nutrition använder en patenterad process med superkritisk koldioxidextraktion för att du ska få i dig mer omega-3 med varje kapsel du sväljer. Högre renhet innebär att du får i dig mer av det du behöver och mindre av sånt du helst vill slippa.

Högre koncentrationer

MINAMI är ett av de mest koncentrerade omega-3-tillskotten som finns på marknaden. De innehåller mer omega-3 per kapsel, vilket betyder att du inte behöver svälja lika många kapslar. Detta är tack vare metoden med superkritisk koldioxidextraktion som Minami använder för att utvinna fiskoljan till våra kapslar. Metoden hjälper till att avlägsna föroreningar, oönskade vätskor och omättade fettsyror så att en renare omega-3 blir kvar.

Exempel på andra omega-3-tilskotts koncentrationer brukar vara enligt nedan;

 • I matbutiken erbjuds upp till 35% koncentration av omega-3
 • Andra varumärken erbjuder upp till 70% koncentration omega-3
 • Minami Nutrition erbjuder upp till 95% koncentration omega-3 

Medlemmar i Friends of the Sea

Friends of the Sea är en internationell organisation vars uppdrag är att skydda världshaven och verka för hållbart fiske och hållbar fiskodling. All fisk Minami använder kommer från små fiskarter som inte är utrotningshotade, till exempel sardiner, ansjovis och makrill. De köper fisken från de rena vattnen i Stilla havet nära Chiles och Perus kuster där det inte finns något problem med överfiske. Minami Nutritions arbete har certifierats av Friends of the Sea.

Ett gram omega-3 varje dag

Fiskolja, fet och halvfet fisk innehåller omega-3-fettsyror som är bra för hjärtat. Detta har bekräftats av det belgiska kardiologiförbundet. Exempel på feta och halvfeta fiskar är sardin, sill, makrill, lax, ål, röding och hälleflundra. De typer av fisk som äts mest i Belgien – torsk och pollack – innehåller tyvärr väldigt lite omega-3. Som tur är finns det också fiskolja av bra kvalitet i form av kosttillskott som kan kompensera för eventuella brister på omega-3 i maten.

Vad gör omega-3 för hjärtat?

Omega-3 från fiskolja förebygger hjärtinfarkter eftersom dessa fettsyror hjälper hjärtat att fortsätta slå i rätt takt. De håller blodkärlen friska och rena. De sänker inte kolesterolet, men gör det dåliga kolesterolet mindre klibbigt. Detta kolesterol ansamlas alltså inte i blodkärlens väggar, och därmed minskar risken för förträngning eller förhårdnad av artärerna.

Vem behöver mer omega-3?

Målet är att få i sig minst 250mg EPA och DHA dagligen men helst upp till ett gram. EPA och DHA är de omega-3-fettsyror som finns särskilt i fiskolja och fet fisk. Personer som är överviktiga eller har typ 2-diabetes behöver mer omega-3. Typiska dagliga doser är upp till 2 eller 3 gram EPA och DHA. Sådana doser är bara möjliga att få med ett tillskott av högkvalitativ fiskolja.

Något som är bra att känna till är att Europeiska myndigheten för livsmedelssäkerhet anser att det är säkert för vuxna med ett kontinuerligt dagligt intag av 5 gram EPA och DHA från fiskoljetillskott.

MorEPA Original 85% 60k
Kompispris för medlemmar
MorEPA Original 85% 60k

Minami Nutrition

289 kr
379 kr
MorEPA 85% Ekonomipack 2x60k
Kompispris för medlemmar
MorEPA 85% Ekonomipack 2x60k

Minami Nutrition

529 kr
758 kr
MorDHA 80% 60k
MorDHA 80% 60k

Minami Nutrition

359 kr
Minami Platinum 90% 60k
Minami Platinum 90% 60k

Minami Nutrition

499 kr
PlusEPA 95% 60k
PlusEPA 95% 60k

Minami Nutrition

579 kr
MorEPA Kids 85% 60k
MorEPA Kids 85% 60k

Minami Nutrition

289 kr
VeganDHA 250mg 75% 60k
VeganDHA 250mg 75% 60k

Minami Nutrition

419 kr
MorEPA Move 90% 60k
MorEPA Move 90% 60k

Minami Nutrition

539 kr

Liknande artiklar

 • Trace Minerals – i färd att remineralisera världen

  Vi vet alla att våra kroppar behöver mineraler. Järn. Kalium. Kalcium. Det är mineraler vi har hört talas om, letat efter i våra multivitaminer och förmodligen sett till att vi har fått i oss tillräckligt i kosten. Men hur är det med spårmineraler?

 • Together Health – innovativa Whole Foods i världsklass

  Together Health är ett brittiskt familjeföretag som tillverkar innovativa Whole food-kosttillskott där de använder riktiga ingredienser, för att förbättra näringseffektiviteten, av de finaste växt-, hav- och örtingredienserna.

 • Dr Mercola – mannen bakom världens största hälsoplattform

  Joseph Mercola är sonen till Air Force-veteranen som är utbildad osteopatisk läkare, bästsäljande författare och grundare av den största naturliga hälsosajten i världen som han startade 1997. Nu har vi på Hälsokosten utökat vårt sortiment med Dr. Mercolas produkter.

 • Minami Nutrition – omega-3 tillskott i världsklass

  Minami Nutrition omega-3-resa börjar i Stilla havets kalla, rena vatten. Härifrån hämtar de små, hållbart fiskade fiskarter som de använder för att tillverka sina världsledande & högkoncentrerade tillskott med omega-3 i en produktionsprocess för att lämna minsta möjliga avtryck på miljön. Häng med så får du veta mer!

 • +31 procent: E-handeln har gjort våra fysiska butiker till Sveriges bästa

  I början av pandemin och mitt under den redan pågående ”butiksdöden” stakades en ny väg ut. Med ambitionen att göra det man var bäst på med hela Sverige som arena blev nio butiker Hälsokosten och halsokosten.se föddes. Genom att kombinera fysisk butik och e-handel har satsningen burit frukt – första halvåret 2022 har Hälsokosten ökat totala försäljningen med hela 31 procent.

 • Hälsokosten 2 år: TACK för att vi får sprida hälsa!

  Med ambitionen att hjälpa hela Sverige till en bättre hälsa blev tio butiker Hälsokosten och halsokosten.se föddes. Det bästa sortimentet och den bästa rådgivningen, genom att kombinera fysisk butik och e-handel blev det möjligt. Idag drivs e-handeln från en av de fysiska butikerna i Västerås.

 • Närokällan – rena och potenta näringstillskott

  Närokällan är ett varumärke med rena och naturliga kosttillskott av högsta kvalitet. Produkterna innehåller höga halter av verksamma ämnen utan onödiga tillsatser eller kemikalier. Efter en rad förkylningar kände Fredrik Gustafsson, sortimentsansvarig på Hälsokosten, att Mega Multi Advanced var precis vad han behövde.

 • agaDA – ett resultat av 20 års forskning

  Kroppens eget, normalt verkande immunsystem är utan tvekan vårt bästa försvar – både före, under och efter en infektion – och det fungerar lika bra oavsett om det handlar om virus eller bakterier. Utmaningen är att vårt immunsystem lätt kommer ur balans och försvagas. Kliniska studier och lång erfarenhet visar att agaDA hjälper kroppen att bibehålla sitt starka, normala immunsystem. Och bättre kan det inte bli.

 • Pharma Nord – alltid med vetenskap i grunden

  Pharma Nord är en av Europas största tillverkare av produkter med essentiella näringsämnen. Företaget utvecklar och tillverkar vetenskapligt välgrundade kosttillskott och läkemedel baserade på optimal biotillgänglighet, säkerhet och dokumentation.

 • Care of Gerd – en hyllning till naturen och människan

  På Hälsokosten är vi glada att få presentera ett nytt varumärke som precis som oss delar kärleken till människan och vår omvärld. Det norrländska familjeföretaget Care of Gerd skapar fantastiska hud- och hårvårdsprodukter med naturen som grund. Säg hej till Care of Gerd.

 • Thorne - nytt varumärke hos Hälsokosten

  Att utveckla sortimentet för att hjälpa fler människor till ett friskare liv och en mer hållbar värld står alltid högt upp på vår agenda. Därför lanserar vi nu det amerikanska varumärket Thorne som levererar ett brett sortiment med rena och effektiva näringstillskott utan tillsatser. Tack vare den höga kvaliteten och säkerheten väljer flera NHL-spelare och idrottsstjärnor Thorne.

 • Garden of Life – världsledande på ekologiska kosttillskott

  Garden of Life är besatta av ingredienserna de använder i sina produkter. Det kan låta konstigt, men det är ett faktum. Oavsett om de tar fram en vitamin, probiotika eller proteinpulver så börjar Garden of Life alltid sin formulering med riktiga livsmedel – Whole Food. Och medan de är besatta av vad som ingår i sina produkter, är de ännu mer engagerade vad de lämnar ute ur sina produkter.

 • Holistics resa mot en hållbar framtid

  I snart 20 år har Holistic förmedlat kunskap och utvecklat kosttillskott av kompromisslös kvalité för att hjälpa människor att optimera sin hälsa. Företaget är på en ständig utvecklingsresa med målet att hela tiden förbättras i syfte att bidra till visionen om en bättre värld. Med ny design och förbättrade förpackningar tar Holistic ännu ett steg för att skapa en mer hållbar värld, med kärlek till både människa, natur och planet.

 • NiDRA - när sömnen är ditt stora problem

  Inom ayurveda, världens äldsta läkekonst används en kombination av saffran och ashwagandha för att återställa sömnen. Baserat på den kunskapen utvecklades niDRA, en kombination av KSM66® och Affron® som är världens mest väldokumenterade saffran. Effekten på sömn märks som regel första veckan.

 • Snart blir vi ännu bättre för våra kunder

  Ett tufft, lärorikt och betydelsefullt år. Så beskriver Fredrik Gustafsson, försäljningschef på Hälsokosten 2020. Under året har han tillsammans med familjen lanserat Hälsokosten, en hälsokostkedja med 11 butiker runt om i landet – och snart lanseras en e-handel som ett komplement till de fysiska butikerna.

 • Solgar - världens äldsta och största tillverkare av kosttillskott

  Solgar är ett av världens äldsta & största tillverkare av kosttillskott. Varje ingrediens kontrolleras i flera steg från råvara till färdig produkt i deras egna laboratorium och produktionsanläggningar. Här får du veta mer om Solgar och varför deras produkter finns i Hälsokostens sortiment.