• Fri frakt vid 299 kr
 • Leverans 1-3 dagar
 • Fri retur i butik
NiDRA - när sömnen är ditt stora problem
Nyheter

NiDRA - när sömnen är ditt stora problem

Inom ayurveda, världens äldsta läkekonst används en kombination av saffran och ashwagandha för att återställa sömnen. Baserat på den kunskapen utvecklades niDRA, en kombination av KSM66® och Affron® som är världens mest väldokumenterade saffran. Effekten på sömn märks som regel första veckan.

Det saffranextrakt som ingår i niDRA, Affron anses vara världens mest väldokumenterade saffran. Ett extrakt baserat på ekologiskt odlad saffran från det spanska höglandet. Pharmactive som utvecklat extraktet har forskat i tio år för att hitta en optimal och stabil kombination av de verksamma ämnena, crocin och safranal. 

Hösten 2020 mottog Affron den prestigefyllda utmärkelsen som USA:s bästa ingrediens i kategorin sömn.

Världens bästa ashwagandha

KSM66, det unika ashwagandhaextraktet som ingår i niDRA är precis som Affron ekologiskt odlat och mycket väl dokumenterat med drygt 20 dubbelblinda, placebokontrollerade studier. 

Tom Johnsson som grundade MedicineGarden tillsammans med sin fru Maibritt förklarar:
- KSM66, som vi lanserade 2017 har en utpräglad effekt när det gäller att öka kroppens motståndskraft mot stress. Kroppen får hjälp med att vila och att återhämta sig vilket märks på ork, uthållighet, tålamod, humör med mera – grunden för en bättre sömn.

- Men ibland, när det är sömnen som är det verkliga problemet räcker inte KSM66 till. Därför lanserar vi nu niDRA som ger en djupare avslappning och därmed en bättre sömn. Effekten på sömnen märks oftast inom den första veckan och förstärks över tid.

- Men jag vill verkligen betona att niDRA inte på något sätt ersätter KSM66 vid övriga stressrelaterade problem. Men just vid sömnsvårigheter då ger den noga utvalda balansen mellan KSM66 och Affron oftast en bättre effekt än vad KSM66 kan göra ensam.

Dubbel effekt ger djupare sömn

För att två medicinalväxter skall kunna förstärka varandras effekt krävs det synergi. Det innebär att de skall ha olika men samverkande egenskaper – och det är precis det som ashwagandha och saffran har.

Ashwagandha verkar via kroppens stora stressystem, den så kallade HPA-axeln. Det system som styr produktionen av framförallt stresshormon som kortisol, vilket är grunden för ork, energi och lugn. 

Saffran däremot har en utpräglad förmåga att normalisera nervcellernas signalsystem, vilket bland annat leder till ett bättre utnyttjande av de rogivande signalsubstanserna dopamin och serotonin.

Det är denna dubbla funktion, där både kroppens stressystem (HPA-axeln) och cellernas signalsystem normaliseras som förklarar att niDRA ger en djupare avslappning och därmed bättre sömn jämfört med om extrakten används separat.

Nidra - när du vill sova

• Innehåller ett speciellt saffranextrakt – Affron – som är världens mestväldokumenterade saffranextrakt. 

• Saffranextraktet samverkar med KSM66 genom att bidra till att normalisera funktionen hos kroppens rogivande signalsubstanser, framförallt serotonin och dopamin. En egenskap som fördjupar avslappningen hos ashwagandha och därför kan ge bättre sömn jämfört med om extrakten används separat.

• Det finns 29 extraktspecifika studier som bekräftar effekt, säkerhet och upptag. Några interaktioner med läkemedel är inte rapporterade. Båda extrakten är ekologiskt framställda.

• niDRA används framförallt när det är sömnen som är det dominerande problemet. Vid övriga stressrelaterade problem som trötthet, hormonell obalans och oro rekommenderas som regel ren ashwagandha.

KSM66 Ashwagandha 120k
KSM66 Ashwagandha 120k

Medicine Garden

219 kr
NiDRA 90k
NiDRA 90k

Medicine Garden

329 kr
NiDRA Ekonomipack 2x90k
Kompispris för medlemmar
NiDRA Ekonomipack 2x90k

Medicine Garden

592 kr
658 kr

Liknande artiklar

 • Dr Mercola – mannen bakom världens största hälsoplattform

  Joseph Mercola är sonen till Air Force-veteranen som är utbildad osteopatisk läkare, bästsäljande författare och grundare av den största naturliga hälsosajten i världen som han startade 1997. Nu har vi på Hälsokosten utökat vårt sortiment med Dr. Mercolas produkter.

 • Minami Nutrition – omega-3 tillskott i världsklass

  Minami Nutrition omega-3-resa börjar i Stilla havets kalla, rena vatten. Härifrån hämtar de små, hållbart fiskade fiskarter som de använder för att tillverka sina världsledande & högkoncentrerade tillskott med omega-3 i en produktionsprocess för att lämna minsta möjliga avtryck på miljön. Häng med så får du veta mer!

 • +31 procent: E-handeln har gjort våra fysiska butiker till Sveriges bästa

  I början av pandemin och mitt under den redan pågående ”butiksdöden” stakades en ny väg ut. Med ambitionen att göra det man var bäst på med hela Sverige som arena blev nio butiker Hälsokosten och halsokosten.se föddes. Genom att kombinera fysisk butik och e-handel har satsningen burit frukt – första halvåret 2022 har Hälsokosten ökat totala försäljningen med hela 31 procent.

 • Hälsokosten 2 år: TACK för att vi får sprida hälsa!

  Med ambitionen att hjälpa hela Sverige till en bättre hälsa blev tio butiker Hälsokosten och halsokosten.se föddes. Det bästa sortimentet och den bästa rådgivningen, genom att kombinera fysisk butik och e-handel blev det möjligt. Idag drivs e-handeln från en av de fysiska butikerna i Västerås.

 • Närokällan – rena och potenta näringstillskott

  Närokällan är ett varumärke med rena och naturliga kosttillskott av högsta kvalitet. Produkterna innehåller höga halter av verksamma ämnen utan onödiga tillsatser eller kemikalier. Efter en rad förkylningar kände Fredrik Gustafsson, sortimentsansvarig på Hälsokosten, att Mega Multi Advanced var precis vad han behövde.

 • agaDA – ett resultat av 20 års forskning

  Kroppens eget, normalt verkande immunsystem är utan tvekan vårt bästa försvar – både före, under och efter en infektion – och det fungerar lika bra oavsett om det handlar om virus eller bakterier. Utmaningen är att vårt immunsystem lätt kommer ur balans och försvagas. Kliniska studier och lång erfarenhet visar att agaDA hjälper kroppen att bibehålla sitt starka, normala immunsystem. Och bättre kan det inte bli.

 • Pharma Nord – alltid med vetenskap i grunden

  Pharma Nord är en av Europas största tillverkare av produkter med essentiella näringsämnen. Företaget utvecklar och tillverkar vetenskapligt välgrundade kosttillskott och läkemedel baserade på optimal biotillgänglighet, säkerhet och dokumentation.

 • Care of Gerd – en hyllning till naturen och människan

  På Hälsokosten är vi glada att få presentera ett nytt varumärke som precis som oss delar kärleken till människan och vår omvärld. Det norrländska familjeföretaget Care of Gerd skapar fantastiska hud- och hårvårdsprodukter med naturen som grund. Säg hej till Care of Gerd.

 • Thorne - nytt varumärke hos Hälsokosten

  Att utveckla sortimentet för att hjälpa fler människor till ett friskare liv och en mer hållbar värld står alltid högt upp på vår agenda. Därför lanserar vi nu det amerikanska varumärket Thorne som levererar ett brett sortiment med rena och effektiva näringstillskott utan tillsatser. Tack vare den höga kvaliteten och säkerheten väljer flera NHL-spelare och idrottsstjärnor Thorne.

 • Garden of Life – världsledande på ekologiska kosttillskott

  Garden of Life är besatta av ingredienserna de använder i sina produkter. Det kan låta konstigt, men det är ett faktum. Oavsett om de tar fram en vitamin, probiotika eller proteinpulver så börjar Garden of Life alltid sin formulering med riktiga livsmedel – Whole Food. Och medan de är besatta av vad som ingår i sina produkter, är de ännu mer engagerade vad de lämnar ute ur sina produkter.

 • Holistics resa mot en hållbar framtid

  I snart 20 år har Holistic förmedlat kunskap och utvecklat kosttillskott av kompromisslös kvalité för att hjälpa människor att optimera sin hälsa. Företaget är på en ständig utvecklingsresa med målet att hela tiden förbättras i syfte att bidra till visionen om en bättre värld. Med ny design och förbättrade förpackningar tar Holistic ännu ett steg för att skapa en mer hållbar värld, med kärlek till både människa, natur och planet.

 • NiDRA - när sömnen är ditt stora problem

  Inom ayurveda, världens äldsta läkekonst används en kombination av saffran och ashwagandha för att återställa sömnen. Baserat på den kunskapen utvecklades niDRA, en kombination av KSM66® och Affron® som är världens mest väldokumenterade saffran. Effekten på sömn märks som regel första veckan.

 • Snart blir vi ännu bättre för våra kunder

  Ett tufft, lärorikt och betydelsefullt år. Så beskriver Fredrik Gustafsson, försäljningschef på Hälsokosten 2020. Under året har han tillsammans med familjen lanserat Hälsokosten, en hälsokostkedja med 11 butiker runt om i landet – och snart lanseras en e-handel som ett komplement till de fysiska butikerna.

 • Solgar - världens äldsta och största tillverkare av kosttillskott

  Solgar är ett av världens äldsta & största tillverkare av kosttillskott. Varje ingrediens kontrolleras i flera steg från råvara till färdig produkt i deras egna laboratorium och produktionsanläggningar. Här får du veta mer om Solgar och varför deras produkter finns i Hälsokostens sortiment.

Hej, vi använder cookies för att denna sajt skall fungera bättre för dig.

Läs mer >