• Fri frakt vid 299 kr
 • Leverans 1-3 dagar
 • Fri retur i butik
Hälsokosten 2 år: TACK för att vi får sprida hälsa!
Nyheter

Hälsokosten 2 år: TACK för att vi får sprida hälsa!

Med ambitionen att hjälpa hela Sverige till en bättre hälsa blev tio butiker Hälsokosten och halsokosten.se föddes. Det bästa sortimentet och den bästa rådgivningen, genom att kombinera fysisk butik och e-handel blev det möjligt. Idag drivs e-handeln från en av de fysiska butikerna i Västerås.

Det har gått två år sedan familjeföretaget som drivit hälsokostbutiker i över 40 år blev Hälsokosten, tio butiker och en e-handel. Det var i början av pandemin och man hade flera år med svag eller till och med negativ utveckling i ryggen, konkurrensen från e-handeln hade varit tuff. Annette Göransson är butikschef på Hälsokosten, hon driver idag tillsammans med sina kollegor två butiker i Västerås och Hälsokostens e-handel. 

- Trots att kosttillskott som stöttar immunsystemets funktioner var bland det hetaste just då så tappade vi kunder. När vi lanserade e-handeln i en av våra butiker i Västerås fick vi ny energi, säger Annette.

Sveriges bästa hälsokostbutik

Med ny energi och Sverige som marknad vågade man även utveckla butikernas sortiment. Man har fokuserat på att ta in flera nya expertvarumärken, till exempel amerikanska Thorne, Solgar, Alpha Plus, MegaFood, Garden of Life, Aurora, Swanson och Närokällan. Maria Åkerberg, Care of Gerd och Crearome är tre av de nya varumärken som har lanserats på skönhetshyllorna.

- E-handeln har gjort våra fysiska butiker till Sveriges bästa hälsokostbutiker, utan den hade vi inte kunnat lansera så mycket nyheter. Det känns fantastiskt att vi har ett så brett sortiment i både fysisk butik och online, säger Annette.

E-handelsköp plockas i butiken

Det är med ren glädje som Annette och hennes kollegor tar emot orders från kunder i hela Sverige samtidigt som man möter kunder i butiken varje dag.

- Det är så kul att vi har fått så många nya kunder, när vi får en order från e-handeln plingar det till i vår kassa och vi plockar oftast kundens order direkt i butiken. Därför är det många som upplever att de får paketet väldigt snabbt, förklarar Annette.

Butiken har mer än dubblerat antalet kunder vilket har medfört att man har anställt mer personal.

- Vi är så tacksamma att vi kan fortsätta att utveckla våra butiker, att vi skapar fler arbetstillfällen och inte minst att vi får möjligheten att hjälpa våra kunder att må bättre, avslutar Annette.

Liknande artiklar

 • Nutrivore - ekologiska & gräsbetade nötköttsorgan i absoluta världsklass

  Herbivores feed on plants. Carnivores feed on other animals. Omnivores feed on plants and other animals. Nutrivores feed on nutrients. Nutrivore tillverkar ekologiska helt naturliga kosttillskott från de mest näringstäta ingredienserna på planeten. Häng med så berättar vi mer!

 • Soulel - ett äktenskap mellan det vetenskapliga och naturen

  Soulel, som betyder solen på litauisk dialekt, är ett harmoniskt äktenskap mellan det vetenskapliga och naturen. De ställer likvärdiga villkor för växternas magi och undersökta fakta eftersom de för oss är två tillvägagångssätt till samma resultat. Deras produkter finns för att hjälpa människor att uppnå levande hälsa - styrka, ungdom och skönhet - den optimerade gestaltningen av välbefinnande.

 • Forskningen som ledde till SuperSynbiotics

  Baserat på sin mångåriga forskning om tarmflorans koppling till hälsan lanserade professor Stig Bengmarks SuperSynbiotics år 2016. Stig har en bakgrund som professor i kirurgi vid Lunds Universitet, chefskirurg och klinikchef vid Lunds universitetssjukhus.

 • Källa – vetenskapligt verifierat med fokus på tarmhälsa

  På Källa anser man att en hälsosam tarm är grunden till en övergripande god hälsa. Det är av denna anledning alla deras produkter är framforskade för att hjälpa din tarmflora att blomstra. På detta vis kan du blomstra.

 • Osavi - analyscertifikat på varje batch

  Osavi är ett innovativt varumärke fokuserat på din hälsa som blandar enkelhet med effektivitet i sin strategi för kosttillskott. De är också ett tryggt val genom att tillhandahålla analyscertifikat på varje batch av sina produkter i ett oberoende ackrediterat laboratorium för potens och renhet.

 • Trace Minerals – i färd att remineralisera världen

  Vi vet alla att våra kroppar behöver mineraler. Järn. Kalium. Kalcium. Det är mineraler vi har hört talas om, letat efter i våra multivitaminer och förmodligen sett till att vi har fått i oss tillräckligt i kosten. Men hur är det med spårmineraler?

 • The Health Factory - nanomineraler och ädelmetaller av högsta klass

  Mineraler är källan till allt liv och basen för näring. Människokroppen består av cirka 4% mineraler som styr varje organ och alla elektriska impulser i kroppen. Mineraler, som de 50 miljarder celler i vår kropp som de ger näring till, är beroende av varandra för sin funktion. Det är därför vi behöver hela spektrumet.

 • Together Health – innovativa Whole Foods i världsklass

  Together Health är ett brittiskt familjeföretag som tillverkar innovativa Whole food-kosttillskott där de använder riktiga ingredienser, för att förbättra näringseffektiviteten, av de finaste växt-, hav- och örtingredienserna.

 • Dr Mercola – mannen bakom världens största hälsoplattform

  Joseph Mercola är sonen till Air Force-veteranen som är utbildad osteopatisk läkare, bästsäljande författare och grundare av den största naturliga hälsosajten i världen som han startade 1997. Nu har vi på Hälsokosten utökat vårt sortiment med Dr. Mercolas produkter.

 • Minami Nutrition – omega-3 tillskott i världsklass

  Minami Nutrition omega-3-resa börjar i Stilla havets kalla, rena vatten. Härifrån hämtar de små, hållbart fiskade fiskarter som de använder för att tillverka sina världsledande & högkoncentrerade tillskott med omega-3 i en produktionsprocess för att lämna minsta möjliga avtryck på miljön. Häng med så får du veta mer!

 • +31 procent: E-handeln har gjort våra fysiska butiker till Sveriges bästa

  I början av pandemin och mitt under den redan pågående ”butiksdöden” stakades en ny väg ut. Med ambitionen att göra det man var bäst på med hela Sverige som arena blev nio butiker Hälsokosten och halsokosten.se föddes. Genom att kombinera fysisk butik och e-handel har satsningen burit frukt – första halvåret 2022 har Hälsokosten ökat totala försäljningen med hela 31 procent.

 • Hälsokosten 2 år: TACK för att vi får sprida hälsa!

  Med ambitionen att hjälpa hela Sverige till en bättre hälsa blev tio butiker Hälsokosten och halsokosten.se föddes. Det bästa sortimentet och den bästa rådgivningen, genom att kombinera fysisk butik och e-handel blev det möjligt. Idag drivs e-handeln från en av de fysiska butikerna i Västerås.

 • Närokällan – rena och potenta näringstillskott

  Närokällan är ett varumärke med rena och naturliga kosttillskott av högsta kvalitet. Produkterna innehåller höga halter av verksamma ämnen utan onödiga tillsatser eller kemikalier. Efter en rad förkylningar kände Fredrik Gustafsson, sortimentsansvarig på Hälsokosten, att Mega Multi Advanced var precis vad han behövde.

 • agaDA – ett resultat av 20 års forskning

  Kroppens eget, normalt verkande immunsystem är utan tvekan vårt bästa försvar – både före, under och efter en infektion – och det fungerar lika bra oavsett om det handlar om virus eller bakterier. Utmaningen är att vårt immunsystem lätt kommer ur balans och försvagas. Kliniska studier och lång erfarenhet visar att agaDA hjälper kroppen att bibehålla sitt starka, normala immunsystem. Och bättre kan det inte bli.

 • Pharma Nord – alltid med vetenskap i grunden

  Pharma Nord är en av Europas största tillverkare av produkter med essentiella näringsämnen. Företaget utvecklar och tillverkar vetenskapligt välgrundade kosttillskott och läkemedel baserade på optimal biotillgänglighet, säkerhet och dokumentation.

 • Care of Gerd – en hyllning till naturen och människan

  På Hälsokosten är vi glada att få presentera ett nytt varumärke som precis som oss delar kärleken till människan och vår omvärld. Det norrländska familjeföretaget Care of Gerd skapar fantastiska hud- och hårvårdsprodukter med naturen som grund. Säg hej till Care of Gerd.

 • Thorne - nytt varumärke hos Hälsokosten

  Att utveckla sortimentet för att hjälpa fler människor till ett friskare liv och en mer hållbar värld står alltid högt upp på vår agenda. Därför lanserar vi nu det amerikanska varumärket Thorne som levererar ett brett sortiment med rena och effektiva näringstillskott utan tillsatser. Tack vare den höga kvaliteten och säkerheten väljer flera NHL-spelare och idrottsstjärnor Thorne.

 • Garden of Life – världsledande på ekologiska kosttillskott

  Garden of Life är besatta av ingredienserna de använder i sina produkter. Det kan låta konstigt, men det är ett faktum. Oavsett om de tar fram en vitamin, probiotika eller proteinpulver så börjar Garden of Life alltid sin formulering med riktiga livsmedel – Whole Food. Och medan de är besatta av vad som ingår i sina produkter, är de ännu mer engagerade vad de lämnar ute ur sina produkter.

 • Holistics resa mot en hållbar framtid

  I snart 20 år har Holistic förmedlat kunskap och utvecklat kosttillskott av kompromisslös kvalité för att hjälpa människor att optimera sin hälsa. Företaget är på en ständig utvecklingsresa med målet att hela tiden förbättras i syfte att bidra till visionen om en bättre värld. Med ny design och förbättrade förpackningar tar Holistic ännu ett steg för att skapa en mer hållbar värld, med kärlek till både människa, natur och planet.

 • NiDRA - när sömnen är ditt stora problem

  Inom ayurveda, världens äldsta läkekonst används en kombination av saffran och ashwagandha för att återställa sömnen. Baserat på den kunskapen utvecklades niDRA, en kombination av KSM66® och Affron® som är världens mest väldokumenterade saffran. Effekten på sömn märks som regel första veckan.

 • Snart blir vi ännu bättre för våra kunder

  Ett tufft, lärorikt och betydelsefullt år. Så beskriver Fredrik Gustafsson, försäljningschef på Hälsokosten 2020. Under året har han tillsammans med familjen lanserat Hälsokosten, en hälsokostkedja med 11 butiker runt om i landet – och snart lanseras en e-handel som ett komplement till de fysiska butikerna.

 • Solgar - världens äldsta och största tillverkare av kosttillskott

  Solgar är ett av världens äldsta & största tillverkare av kosttillskott. Varje ingrediens kontrolleras i flera steg från råvara till färdig produkt i deras egna laboratorium och produktionsanläggningar. Här får du veta mer om Solgar och varför deras produkter finns i Hälsokostens sortiment.