• Fri frakt vid 299 kr
 • Leverans 1-3 dagar
 • Fri retur i butik
Ancient Wisdom - full guide om deras eteriska oljor
Skönhet

Ancient Wisdom - full guide om deras eteriska oljor

Ancient Wisdom är ett brittiskt varumärke med naturliga, ekologiska, kallpressade och veganska produkter så som eteriska oljor, hudvårdsoljor, basoljor och presentartiklar. Här djupdyker vi i Ancient Wisdoms olika eteriska oljor.

Ancient Wisdom har buteljerat eteriska oljor i över 20 år och gradvis har de rensat bort opålitliga leveranslinjer och alltid strävat efter att förbättra kvalitet och värde. Därför har Organic Wisdom nu nått ett förtroende att deras eteriska oljor erbjuder den bästa kvaliteten och värdet på marknaden. Ancient Wisdoms ekologiska eteriska oljor är oljor som kommer från växter som inte odlas med bekämpningsmedel, gödningsmedel eller andra kemikalier.

Cederträolja

Cederträ är i grunden en växt som hör hemma i kalla klimat och finns normalt på höga höjder. Hälsofördelarna med eterisk cederträolja kan tillskrivas dess egenskaper som en antiseborroisk, antiseptisk, stärkande, sammandragande, insekticid, lugnande och svampdödande substans.

Latinskt namn: Juniperus Virginiana
Del av växt som används: Träd
Extraktionsmetod: Ångdestillation
Ursrungsland: USA
Ekologisk: Ja
Vegansk: Ja

Citrongräsolja

Citrongräsolja sägs motverka trötthet och hjälpa till att fräscha upp en trött kropp och själ. Det är också ett behagligt doftande sätt att hålla ett husdjur fritt från loppor och fästingar. Citrongräs innehåller citral som ger huvudsmaken i citronskal.

Latinskt namn: Cymbopogon Citratus
Del av växt som används: Blad
Extraktionsmetod: Ångdestillation
Ursrungsland: Guatemala
Ekologisk: Ja
Vegansk: Ja

Citronellaolja

Citronellaolja är känd som ett växtbaserat insektsmedel, ett biobekämpningsmedel med ett giftfritt verkningssätt, och har registrerats för denna användning i USA sedan 1948. De viktigaste länderna som producerar denna olja är Indonesien och Kina som tillsammans utgör cirka 40% av världens eteriska citronellaolja.

Latinskt namn: Cymbopogon Winterianus
Del av växt som används: Torkat gräs
Extraktionsmetod: Ångdestillation
Ursrungsland: Sri Lanka
Ekologisk: Ja
Vegansk: Ja

Apelsinolja

Apelsinoljan ger en behaglig doft, har en glad och upplyftande men samtidigt avslappnande, lugnande effekt som hjälper till att minska pulsen. Det kan inte bara skapa en varm miljö, utan kan också stimulera styrkan och motståndskraften.

Latinskt namn: Citrus Sinensis
Del av växt som används: Fruktskal
Extraktionsmetod: Kallpressning
Ursrungsland: Brasilien
Ekologisk: Ja
Vegansk: Ja

Rosmarinolja

Doften av rosmarinolja är träig och örtbaserad och används i aromaterapi för att fräscha upp och stimulera sinnet. För en massage blandas rosmarinolja ofta med en basolja eller två som mandel-, aprikoskärn- eller hasselnötsolja. Rosmarinolja är bra för håret då det sägs öka cirkulationen till hårbotten och främja hårväxten.

Latinskt namn: Rosmarinus Officinalis
Del av växt som används: Växtens blommor
Extraktionsmetod: Ångdestillation
Ursrungsland: Italien
Ekologisk: Ja
Vegansk: Ja

Citronolja

Citronolja har en skarp fräsch doft och extraheras från det färska citronfruktskalet genom kallpressning. Citronolja är uppfriskande för sinnet och skärper koncentrationen, så den är ofta att föredra som rum-fräschare för kontor.

Latinskt namn: Citrus Limon
Del av växt som används: Fruktskal
Extraktionsmetod: Kallpressning
Ursrungsland: Italien
Ekologisk: Ja
Vegansk: Ja

Pepparmintolja

Pepparmintolja är utmärkt för mental trötthet och verkar uppfriskande och stimulerande med sitt mentolinnehåll. Det är bra för huden och används i lotioner för att behandla solbränna, klåda eller inflammerad hud.

Latinskt namn: Mentha Piperita
Del av växt som används: Blommande ört
Extraktionsmetod: Ångdestillation
Ursrungsland: England
Ekologisk: Ja
Vegansk: Ja

Eukalyptusolja

Eukalyptus eterisk olja sägs vara antibakteriell, desinficerande och smärtstillande. Det har använts för att lindra hosta och andra andningsbesvär. Det lugnar muskel- och ledvärk och hjälper till att läka sår, brännskador, sår och insektsbett. Populärt i liniment.

Latinskt namn: Eucalyptus Globulus
Del av växt som används: Blad och kvist
Extraktionsmetod: Ångdestillation
Ursrungsland: Portugal
Ekologisk: Ja
Vegansk: Ja

Tea Tree-olja

Tea Tree påstås ha värdefulla antiseptiska och svampdödande egenskaper på grund av beståndsdelar som kallas terpenoider och används idag i många personliga hygienprodukter och mediciner.

Latinskt namn: Melaleuca Alternifolia
Del av växt som används: Blad och kvist
Extraktionsmetod: Ångdestillation
Ursrungsland: Australien
Ekologisk: Ja
Vegansk: Ja

Klicka här för att komma till hela Ancient Wisdoms sortiment. 

Aromalampa Tree 9x10,5cm
Aromalampa Tree 9x10,5cm

Ancient Wisdom

149 kr
Aromalampa Dragonfly 9,5x11cm
Aromalampa Dragonfly 9,5x11cm

Ancient Wisdom

149 kr

Liknande artiklar

 • Naturligt mygg- och fästingmedel – så enkelt blandar du ett giftfritt

  Sommaren är en härlig tid att spendera i trädgården, skogen eller varför inte i skärgården. Fästingar (och mygg) kan dock ta udden av glädjen. Här tipsar vi om hur du helt naturligt kan hålla dom på avstånd – från både dig själv och din fyrbenta vän.

 • Vetenskapen bakom Jabushe

  Hudvården från Jabushe är en aktiv hudvård med bevisad effekt mot hudens ålderstecken – med väl dokumenterad effekt och är baserad på gedigen svensk forskning.

 • Tunt hår? 11 tips för tjockare hår och mer volym

  Känns håret tunt och flygigt? Många kvinnor – och även män – önskar sig ett tjockare och mer fylligt hår. Perioder av håravfall kan dock göra det tunnare än normalt. Här får du lära dig mer om håravfall och tips på hur du bäst vårdar och stylar dig till en fylligare kalufs.

 • Därför gillar vi torrborstning!

  Torrborstning har sina rötter i den ayurvediska och holistiska hälsotraditionen och går precis som namnet avslöjar ut på att borsta kroppen när den är torr. Torrborstning behöver inte alltid vara skönt men det ska heller inte riva eller göra ont.

 • Weleda - 100% naturliga produkter sedan 1921

  Weleda har sedan 100 år tillbaka erbjudit naturlig och ekologisk hudvård för alla oavsett ålder. Deras produkter är framtagna med 100% naturligt certifierade ingredienser med lika delar intresse för människa och miljö.

 • Betakaroten - hudens kompis

  Det är en härlig tid vi har framför oss. Passa på och njut men glöm inte att skydda huden. Betakaroten både boostar huden och bidrar till en mer gyllenbrun hudton samtidigt som den skyddar mot pigmenteringar och solskador.

 • Behandlingsmeny

  På Hälsokosten i Fruängen erbjuder vi ansiktsbehandlingar med Maria Åkerberg och C/O GERD. Vår hudterapeut Marie Köhlmark...

 • Rosmarin – en naturlig hjälp mot håravfall!

  Tappar du mer hår än vanligt eller har du svårt att få till önskad längd och fyllighet? Då vill vi tipsa om denna naturliga men ack så effektiva produkt, som enligt studier faktiskt kan motverka håravfall och i stället stimulera hårväxten.

 • Fikonkaktus - idealiskt för torr hy

  Fikonkaktusen är mer än bara en vacker växt – dess extrakt ger huden en naturligt effektiv fuktboost. De utmärkta vattenbevarande egenskaperna hos denna kaktus gör den till en utmärkt hudvårdsingrediens.

 • Historien som ledde till Q for Skin

  Florence Ellinor Nilsson är grundaren av Q for Skin som av en slump fick träffa forskare från Åbo Universitet och fick då kännedom om deras forskning på nordiska bärfröoljor och vilka fantastiska forskningsresultat de hade fått. Detta blev starten på en imponerande resa.

 • Granatäpple – därför är den bra för huden

  Granatäpple tillhör begreppet superfrukter och syftar på frukt och bär som har ett exceptionellt högt näringsinnehåll. Kärnolja från granatäpple innehåller antioxidanter som har förnyande egenskaper på grund av höga halter polyfenoler.

 • Jabushe – låt våra hudterapeuter välja rätt hudvård för dig

  Visste du att det finns fyra olika hudtyper? Normal, torr, fet och blandad hy. Utöver dessa finns också många olika kombinationer och tillstånd, som exempelvis mogen eller känslig hud. Välj alltid hudvårdsprodukter utifrån den hudtyp du har.

 • Svensk anti-aging-hudvård nu ännu bättre – möt nya Jabushe

  Jabushe är ett framstående varumärke inom anti aging. Den unika QAL-100-formulan har en bevisad effekt på ålderstecken som rynkor och pigmentförändringar samt ger en spänstigare och slätare hud med ungdomlig lyster. Allt detta är bevarat i ”nya” Jabushe som relanseras i en ny, grönare kostym med förbättrad doft, textur och effekt.

 • Ekologisk mandelolja - ett måste för den känsliga huden

  Mandelolja, som i hudvårdsprodukter ofta benämns som almond oil eller prunus amygdalus dulcis oil, är en halvfet olja som är rik på mineraler, vitaminer och omättade fettsyror. Mandelolja kan utvinnas från både sötmandel och bittermandel. I skönhetsprodukter är det framför allt sötmandelolja som används.

 • Historien om Dr. Bronner - 150 år av tvåltillverkning

  Bronner heter familjen som i fem generationer och i över 150 år har arbetat tillsammans med familjetvåltillverkning. Det hela började 1858 i hemmet i de judiska kvarteren i Heilbronner, Tyskland, där de blev först i landet att producera en klassisk kastiljetvål.

 • Komplett guide + hudvårdsrutin – få optimal effekt av C/O Gerd

  Grundarna bakom Care of Gerd har arbetat med hudvård länge och en sak som de är säkra på är att huden mår otroligt bra av rutiner. Här får ni ta del av en komplett guide med morgon- och kvällsrutiner för din hudtyp ur C/O Gerds ekologiska produktsortiment som kommer göra skillnad för din hudvitalitet.

 • Fakta om huden och våra tre hudlager

  Huden är inte bara vårt största sensoriska organ, utan också ett av de mest mångfacetterade mänskliga organen, både fysiskt och emotionellt. Men vad vet du egentligen om epidermis, dermis och hypodermis, som är våra tre hudlager?

 • Fullständig INCI-guide - C/O Gerd om sina utvalda råvaror

  Att ha koll på allt i skönhetsdjungeln kan vara svårt. Därför har vi på Hälsokosten tillsammans med Care of Gerd skapat en fullständig guide där vi går in på djupet i varje råvara för att lära er mer om dem och berätta om varför C/O Gerd har valt att använda just dem i sina produkter.

 • Lavendelolja – bra för både kropp och själ

  Lavendel är en vacker lila så kallad halvbuske, som både doftar ljuvligt och har många hälsofrämjande egenskaper. Lavendel har använts i Sverige sedan 1400-talet, men kändes till redan under antikens dagar i andra delar av världen.

 • Vägen till ett starkt och friskt hår

  Ibland kan håret behöva lite extra kärlek för att nå sin fulla potential. Siliceas populära hårtillskott Original Silicea innehåller allt som ditt hår någonsin har drömt om. Med ingredienser som kisel, zink och biotin boostar det både hår, hud och naglar inifrån.

 • Välj solskydd som är säkert för människa och miljö

  Årligen konsumerar vi enorma mängder solkräm, vi har också lärt oss att det är viktigt att skydda huden mot solens strålar. Men visste du att valet av solskydd och UV-filter påverkar din hud, hälsa och vår planet? Här tittar vi närmre på olika typer av UV-filter och hjälper dig att välja rätt.

 • Därför ska du välja ett naturligt och ekologiskt solskydd

  Att vistas i solen är viktigt för vårt välbefinnande, så länge vi gör det med måtta och använder solskydd. Naturliga och ekologiska solskydd med fysikaliska UV-filter reflekterar solens strålar likt en spegel. Det är ett effektivt sätt att skydda huden samtidigt som du slipper hormonstörande ämnen. Här får du veta mer.

 • Vad är maskne?

  Munskydd har för många blivit en del av vardagen och en del kan uppleva att det påverkar huden negativt. Här tipsar vi om hur du kan ta hand om huden om du har drabbats av maskne - utslag och plitor till följd av munskyddsanvändning.

 • Akne: Vad är sant och falskt + 8 hudvårdstips

  Akne, vardagligt kallat finnar, orsakas av inflammation i talgkörtlarna. Det är vanligt och ofarligt men kan vara besvärligt för den som är drabbad. Här reder vi ut vad som är sant och falskt om akne – och ger dig åtta hudvårdstips för en mer balanserad hud.

 • Hudterapeuten: Så tar du hand om huden i vinter

  Den kalla och torra vinterluften gör att vi behöver ta lite extra väl hand om huden under vintern. Det gör vi bäst inifrån och utifrån. Här berättar hudterapeuten Viktoria Annas från Hälsokosten i Uppsala hur.

 • Gör din egen massageolja – recept för torr hud

  En torr hud kräver sin olja. Den här oljeblandningen för torr hud kan användas både som kroppsolja och massageolja. Addera några droppar av valfri eterisk olja för härlig doft och stimulering av sinnena.

 • Skönhet inifrån med rätt vitaminer och mineraler

  Skönhet kommer inifrån och du blir vad du äter är välkända ordspråk. Vår livsstil påverkar i hög grad hur hår, hud och naglar mår. Här får du veta mer om några vitaminer och mineraler som bidrar till skönhet inifrån.