• Fri frakt vid 299 kr
 • Leverans 1-3 dagar
 • Fri retur i butik
Komplett guide + hudvårdsrutin – få optimal effekt av C/O Gerd
Skönhet

Komplett guide + hudvårdsrutin – få optimal effekt av C/O Gerd

Grundarna bakom Care of Gerd har arbetat med hudvård länge och en sak som de är säkra på är att huden mår otroligt bra av rutiner. Här får ni ta del av en komplett guide med morgon- och kvällsrutiner för din hudtyp ur C/O Gerds ekologiska produksortiment som kommer göra skillnad för din hudvitalitet. 

Att ha koll på allt i skönhetsdjungeln kan vara svårt. När ska man använda vad, och varför? Därför har Care of Gerd försökt hjälpa till genom att dela in deras rekommenderade hudvårdsrutiner till tre olika hudtyper där de tagit fram morgon och kvällsrutiner för att göra det enklare för dig att använda deras fantastiska produkter och få ett bättre resultat. 

Mogen och torr hud

Vad är en mogen och torr hud? Du upplever att inget du smörjer på räcker, du kan känna att huden är grå och behöver extra näring. Då behöver du gå på vår kraftigaste hudvårdsrutin som ger dig näring och fukt med antioxidantrika bärfröoljor från blåbär. Din hy kommer uppnå vitalitet och kraft.

Obalanserad hud

Vad är en obalanserad hudtyp? Det är allt från dig som har akne/ inflammation i hudens talgkörtlar, problem med ett för rikligt sebum-flöde, hormonell hy samt finns det en rad andra faktorer som gör att din hud kan vara i obalans.

Normal hud

Vad är en normal hud? En hud i balans, varken torr eller fet. Den behöver självklart underhållas med näring och återfuktning som mjukgör.

C/O Gerds hudvårdsrutin för mogen och torr hud

Morgonrutin för mogen och torr hud: 

 1. Tvätta av huden på morgonen med Eco Clean Face Canola.
 2. Mista/spraya med Rose Facial Mist som är såväl återfuktande som pH-balanserande.
 3. Smörj in Blueberry Queen Oil i ansikte, hals och dekolletage.
 4. Därefter Blueberry Queen Cream.

Kvällsrutin för mogen och torr hud:

 1. Använd Eco Clean Face Canola som tar bort smink och orenheter.
 2. Rose Facial Mist tillför fukt, pH-balanserar och gör att olja och serum lättare tas upp av huden.
 3. Applicera en ansiktsolja - Blueberry Queen Oil eller för de som föredrar lättare oljor eller behöver en intensiv boost för huden – då är det Blueberry Eye Serum som gäller. Smörj med 1 droppe under ögonen, och sedan smörja hela ansiktet, halsen och dekolletage med 1-2 rör serum.
 4. 24/7 Skin Balm kan användas 2-3 gånger per vecka i kvällsrutinen, om huden är riktigt torr och fuktfattig. Den är mjukgörande och stänger in fukten till natten.

Tillägg:

Eco Facial Scrub 1 gång per vecka.

Efter skrubb gör även en ansiktsmask 1 gång per vecka. Antingen med Cloudberry Facial Mask eller blanda cirka en halv tesked 24/7 Skin Balm med 5 – 10 droppar Blueberry Queen Oil eller Blueberry Eye Serum 1 rör och smörj in på väl rengjord hud och låt verka 10 min. Massera in det som blir kvar.

Tillför kroppen motion för cirkulation, yoga, B-vitaminer, zink, omega-3 fetter, ät avokado och mycket frukt och grönt. Skratta, le och umgås med människor som får dig att må bra! 

C/O Gerds hudvårdsrutin för obalanserad hud

Morgonrutin för obalanserad hud: 

 1. Tvätta ansiktet med Eco Clean Face White Clay och skölj av väl.
 2. Därefter spraya lätt med Herbal Mist som lugnar irriterad hud och verkar porsammandragande.
 3. Smörj in huden med lite Lingonberry Clear Skin olja. Lingonfröolja innehåller bland annat antioxidanter, essentiella fettsyror så som omega 3 och 6, E-vitamin och har antibakteriella egenskaper.
 4. Avsluta med att Lingonberry Clear Cream.

Kvällsrutin för obalanserad hud:

 1. Tvätta ansiktet med Eco Clean Face White Clay.
 2. Spraya Herbal Mist som lugnar irriterad hud och verkar porsammandragande.
 3. Avsluta med Lingonberry Clear Skin Oil eller Lingonberry Face Serum.

Kvällsrutin för obalanserad hud med akne:

 1. Tvätta ansiktet med Eco Clean Face White Clay.
 2. Spraya Herbal Mist som lugnar irriterad hud och verkar porsammandragande.
 3. Smörj in huden med Jojoba Oil.

C/O Gerds hudvårdsrutin för normal hud

 Morgonrutin för normal hud: 

 1. Eco Clean Face Canola tar bort smink och orenheter.
 2. Rose Facial Mist tillför fukt, pH-balanserar och gör att olja och serum lättare tas upp av huden.
 3. Ansiktsolja Blueberry Queen Oil eller Blueberry Eye Serum för de som föredrar lättare oljor eller behöver en intensiv boost för huden - Då är det Blueberry eye serum som gäller. Smörj med 1 droppe under ögonen, och sedan smörja hela ansiktet, halsen och dekolletage med 1-2 rör serum.
 4. 24/7 Skin Balm kan användas 2-3 ggr/vecka i kvällsrutinen, om huden är riktigt torr och fuktfattig. Den är mjukgörande och stänger in fukten till natten.

Kvällsrutin för normal hud:

 1. Eco Clean Face Canola är en perfekt ansiktsrengöring för de som önskar tvätta ansiktet även på morgonen.
 2. Rose Facial Mist som tillför fukt, pH-balanserar din hy och gör att olja och serum lättare tas upp av huden.
 3. Applicera en ansiktsolja - Jojoba Oil, Cloudberry Facial Oil eller Cloudberry Face Serum för de som föredrar lite lättare oljor men behöver en intensiv boost för huden.
 4. Lägg på en ansiktskräm så som Cloudberry Facial Cream. På vintern passar det bra att eventuellt boosta med Blueberry Queen Cream.

Tillägg:

Skrubba huden 1 gång per vecka eller åtminstone varannan vecka med Eco Facial Scrub. Gör ansiktsmask 1 – 2 gånger per månad med Cloudberry Facial Mask

Att tänka på…

Hudtillstånd kan ändras allt efter årstid men också efter hur personen ifråga mår. Är du en ung person med akne och fet hud - Se över kosten och dra ner på sockret. Har man en lite besvärligare hud - Byt örngott och handduk 2-3 ggr/ vecka. Boosta med Avokado, linfröolja, zink & b-vitaminer. Ett tillskott av vitamin B5 kan vid akne vara riktigt bra att äta. Och glöm inte probiotikan.

Ifall du önskar ännu mer individspecifik rådgivning för din hud så är du hjärtligt välkommen ner till våra butiker för att prata om din hud tillsammans med någon av våra certifierade hudvårdsterapeuter. Det går också bra att ringa till någon av våra butiker för att boka in en kostnadsfri hudvårdskonsultation. Klicka här för att komma till våra butikers kontaktuppgifter.

Klicka här för att komma till Care of Gerds produkter

 

Vanilla Kiss Body Oil 100ml
Vanilla Kiss Body Oil 100ml

Care of Gerd

369 kr
Muscle Liniment 60ml
Muscle Liniment 60ml

Care of Gerd

249 kr
Calendula Balm 60ml
Calendula Balm 60ml

Care of Gerd

249 kr
Arnica Balm 60ml
Arnica Balm 60ml

Care of Gerd

249 kr
Birch Salt 500g
Birch Salt 500g

Care of Gerd

299 kr
Lavendel Salt 500g
Lavendel Salt 500g

Care of Gerd

299 kr
Blueberry Balm 60ml
Blueberry Balm 60ml

Care of Gerd

229 kr

Liknande artiklar

 • Insikterna som ledde till Under Your Skin

  Under Your Skin är mer än bara ett varumärke. Det är en vision som Lovisa och henne mamma har jobbat hårt och länge med, för att skapa naturliga och ekologiska hudvårdsprodukter av hög kvalitet som även är miljövänliga. De tror på att det vi sätter på vår hud, hamnar till slut under den och därför är ingredienserna i din hudvård lika viktigt som det vi stoppar i oss. Du blir vad du smörjer - helt enkelt!

 • Dermalogica - professionell hudvård sedan 1986

  Dermalogica grundades av hudterapeuten Jane Wurwand så de vet allt om hur viktigt det är att anpassa hudvård inte bara efter din hudtyp utan också efter din livsstil. Det måste fungera i vardagen och ge de resultat som just din hud behöver. Dermalogica är inte bara synonymt med resultatgivande hudvårdsprodukter utan även med behandlingar av hög professionell standard.

 • 3 eteriska oljor för lindring vid förkylning

  Eteriska oljor är perfekt att ha hemma i husapoteket, de kan ge lindring vid flertalet besvär och åkommor. Inte minst när du blir förkyld. Här tipsar vi om tre eteriska oljor som kan ge lindring när förkylningen är ett faktum.

 • Naturligt mygg- och fästingmedel – så enkelt blandar du ett giftfritt

  Sommaren är en härlig tid att spendera i trädgården, skogen eller varför inte i skärgården. Fästingar (och mygg) kan dock ta udden av glädjen. Här tipsar vi om hur du helt naturligt kan hålla dom på avstånd – från både dig själv och din fyrbenta vän.

 • Vetenskapen bakom Jabushe

  Hudvården från Jabushe är en aktiv hudvård med bevisad effekt mot hudens ålderstecken – med väl dokumenterad effekt och är baserad på gedigen svensk forskning.

 • Tunt hår? 11 tips för tjockare hår och mer volym

  Känns håret tunt och flygigt? Många kvinnor – och även män – önskar sig ett tjockare och mer fylligt hår. Perioder av håravfall kan dock göra det tunnare än normalt. Här får du lära dig mer om håravfall och tips på hur du bäst vårdar och stylar dig till en fylligare kalufs.

 • Därför gillar vi torrborstning!

  Torrborstning har sina rötter i den ayurvediska och holistiska hälsotraditionen och går precis som namnet avslöjar ut på att borsta kroppen när den är torr. Torrborstning behöver inte alltid vara skönt men det ska heller inte riva eller göra ont.

 • Weleda - 100% naturliga produkter sedan 1921

  Weleda har sedan 100 år tillbaka erbjudit naturlig och ekologisk hudvård för alla oavsett ålder. Deras produkter är framtagna med 100% naturligt certifierade ingredienser med lika delar intresse för människa och miljö.

 • Betakaroten - hudens vän

  Det är en härlig tid vi har framför oss. Njut av solens strålar men glöm inte att skydda huden. Betakaroten ger huden en mer gyllenbrun hudton - samtidigt som den skyddar mot pigmenteringar och solskador.

 • Behandlingsmeny

  På Hälsokosten i Fruängen erbjuder vi ansiktsbehandlingar med Maria Åkerberg och C/O GERD. Vår hudterapeut Marie Köhlmark är utbildad med Cidesco examen, och hon är även utbildad näringsterapeut. Hon har många års erfarenhet inom hudvård - och kan även ge kost- och näringsråd i samband med din behandling. Här kan du botanisera och välja bland alla härliga behandlingar.

 • Rosmarin – en naturlig hjälp mot håravfall!

  Tappar du mer hår än vanligt eller har du svårt att få till önskad längd och fyllighet? Då vill vi tipsa om denna naturliga men ack så effektiva produkt, som enligt studier faktiskt kan motverka håravfall och i stället stimulera hårväxten.

 • Fikonkaktus - idealiskt för torr hy

  Fikonkaktusen är mer än bara en vacker växt – dess extrakt ger huden en naturligt effektiv fuktboost. De utmärkta vattenbevarande egenskaperna hos denna kaktus gör den till en utmärkt hudvårdsingrediens.

 • Historien som ledde till Q for Skin

  Florence Ellinor Nilsson är grundaren av Q for Skin som av en slump fick träffa forskare från Åbo Universitet och fick då kännedom om deras forskning på nordiska bärfröoljor och vilka fantastiska forskningsresultat de hade fått. Detta blev starten på en imponerande resa.

 • Granatäpple – därför är den bra för huden

  Granatäpple tillhör begreppet superfrukter och syftar på frukt och bär som har ett exceptionellt högt näringsinnehåll. Kärnolja från granatäpple innehåller antioxidanter som har förnyande egenskaper på grund av höga halter polyfenoler.

 • Jabushe – låt våra hudterapeuter välja rätt hudvård för dig

  Visste du att det finns fyra olika hudtyper? Normal, torr, fet och blandad hy. Utöver dessa finns också många olika kombinationer och tillstånd, som exempelvis mogen eller känslig hud. Välj alltid hudvårdsprodukter utifrån den hudtyp du har.

 • Svensk anti-aging-hudvård nu ännu bättre – möt nya Jabushe

  Jabushe är ett framstående varumärke inom anti aging. Den unika QAL-100-formulan har en bevisad effekt på ålderstecken som rynkor och pigmentförändringar samt ger en spänstigare och slätare hud med ungdomlig lyster. Allt detta är bevarat i ”nya” Jabushe som relanseras i en ny, grönare kostym med förbättrad doft, textur och effekt.

 • Ekologisk mandelolja - ett måste för den känsliga huden

  Mandelolja, som i hudvårdsprodukter ofta benämns som almond oil eller prunus amygdalus dulcis oil, är en halvfet olja som är rik på mineraler, vitaminer och omättade fettsyror. Mandelolja kan utvinnas från både sötmandel och bittermandel. I skönhetsprodukter är det framför allt sötmandelolja som används.

 • Historien om Dr. Bronner - 150 år av tvåltillverkning

  Bronner heter familjen som i fem generationer och i över 150 år har arbetat tillsammans med familjetvåltillverkning. Det hela började 1858 i hemmet i de judiska kvarteren i Heilbronner, Tyskland, där de blev först i landet att producera en klassisk kastiljetvål.

 • Komplett guide + hudvårdsrutin – få optimal effekt av C/O Gerd

  Grundarna bakom Care of Gerd har arbetat med hudvård länge och en sak som de är säkra på är att huden mår otroligt bra av rutiner. Här får ni ta del av en komplett guide med morgon- och kvällsrutiner för din hudtyp ur C/O Gerds ekologiska produktsortiment som kommer göra skillnad för din hudvitalitet.

 • Fakta om huden och våra tre hudlager

  Huden är inte bara vårt största sensoriska organ, utan också ett av de mest mångfacetterade mänskliga organen, både fysiskt och emotionellt. Men vad vet du egentligen om epidermis, dermis och hypodermis, som är våra tre hudlager?

 • Fullständig INCI-guide - C/O Gerd om sina utvalda råvaror

  Att ha koll på allt i skönhetsdjungeln kan vara svårt. Därför har vi på Hälsokosten tillsammans med Care of Gerd skapat en fullständig guide där vi går in på djupet i varje råvara för att lära er mer om dem och berätta om varför C/O Gerd har valt att använda just dem i sina produkter.

 • Lavendelolja – bra för både kropp och själ

  Lavendel är en vacker lila så kallad halvbuske, som både doftar ljuvligt och har många hälsofrämjande egenskaper. Lavendel har använts i Sverige sedan 1400-talet, men kändes till redan under antikens dagar i andra delar av världen.

 • Vägen till ett starkt och friskt hår

  Ibland kan håret behöva lite extra kärlek för att nå sin fulla potential. Siliceas populära hårtillskott Original Silicea innehåller allt som ditt hår någonsin har drömt om. Med ingredienser som kisel, zink och biotin boostar det både hår, hud och naglar inifrån.

 • Välj solskydd som är säkert för människa och miljö

  Årligen konsumerar vi enorma mängder solkräm, vi har också lärt oss att det är viktigt att skydda huden mot solens strålar. Men visste du att valet av solskydd och UV-filter påverkar din hud, hälsa och vår planet? Här tittar vi närmre på olika typer av UV-filter och hjälper dig att välja rätt.

 • Därför ska du välja ett naturligt och ekologiskt solskydd

  Att vistas i solen är viktigt för vårt välbefinnande, så länge vi gör det med måtta och använder solskydd. Naturliga och ekologiska solskydd med fysikaliska UV-filter reflekterar solens strålar likt en spegel. Det är ett effektivt sätt att skydda huden samtidigt som du slipper hormonstörande ämnen. Här får du veta mer.

 • Vad är maskne?

  Munskydd har för många blivit en del av vardagen och en del kan uppleva att det påverkar huden negativt. Här tipsar vi om hur du kan ta hand om huden om du har drabbats av maskne - utslag och plitor till följd av munskyddsanvändning.

 • Akne: Vad är sant och falskt + 8 hudvårdstips

  Akne, vardagligt kallat finnar, orsakas av inflammation i talgkörtlarna. Det är vanligt och ofarligt men kan vara besvärligt för den som är drabbad. Här reder vi ut vad som är sant och falskt om akne – och ger dig åtta hudvårdstips för en mer balanserad hud.

 • Hudterapeuten: Så tar du hand om huden i vinter

  Den kalla och torra vinterluften gör att vi behöver ta lite extra väl hand om huden under vintern. Det gör vi bäst inifrån och utifrån. Här berättar hudterapeuten Viktoria Annas från Hälsokosten i Uppsala hur.

 • Gör din egen massageolja – recept för torr hud

  En torr hud kräver sin olja. Den här oljeblandningen för torr hud kan användas både som kroppsolja och massageolja. Addera några droppar av valfri eterisk olja för härlig doft och stimulering av sinnena.

 • Skönhet inifrån med rätt vitaminer och mineraler

  Skönhet kommer inifrån och du blir vad du äter är välkända ordspråk. Vår livsstil påverkar i hög grad hur hår, hud och naglar mår. Här får du veta mer om några vitaminer och mineraler som bidrar till skönhet inifrån.