• Fri frakt vid 299 kr
 • Leverans 1-3 dagar
 • Fri retur i butik
Ancient Wisdom – full guide om deras basoljor
Skönhet

Ancient Wisdom – full guide om deras basoljor

Ancient Wisdom är ett brittiskt varumärke med naturliga, ekologiska, kallpressade och veganska produkter så som eteriska oljor, hudvårdsoljor, basoljor och presentartiklar. Här djupdyker vi i Ancient Wisdoms olika basoljor.

Ancient Wisdom har buteljerat oljor i över 20 år och gradvis har de rensat bort opålitliga leveranslinjer och alltid strävat efter att förbättra kvalitet och värde. Därför har Organic Wisdom nu nått ett förtroende att deras oljor erbjuder den bästa kvaliteten och värdet på marknaden. Ancient Wisdoms oljor kommer från växter som inte odlas med bekämpningsmedel, gödningsmedel eller andra kemikalier.

Druvkärneolja / Grapeseed Oil

Druvkärneolja framställs med kallpressad extraktionsmetod. Levereras i 100ml bärnstensfärgade flaskor och innehållet är 100% naturligt, härrörande från växter som inte odlas med bekämpningsmedel, konstgödsel eller andra kemikalier.

Druvkärneolja används ofta i aromaterapi eftersom det är en ganska allsidig olja och kan användas i ett brett spektrum av applikationer, allt från massage till hudvård. Innehåller mer E-vitamin än olivolja, glavonoider som oligomer procyanidin, inolensyra, oljesyra, omega 3-fettsyror, omega 6-fettsyror, omega 9-fettsyror, palmitinsyra, stearinsyra, vitamin C & vitamin E.

Latinskt namn: Vitis Vinifera
Färg och doft: Varierande färg från klar gul till ljusgrön med en nötig och söt doft.
Textur: Satinliknande konsistens.
Ursprungsland: Italien
Vegansk: Ja

Sötmandelolja / Sweet Almond Oil

Sötmandeloljan framställs med kallpressad extraktionsmetod. Levereras i 100ml bärnstensfärgade flaskor och innehållet är 100% naturligt, härrörande från växter som inte odlas med bekämpningsmedel, konstgödsel eller andra kemikalier.

Sötmandelolja är mycket lik persikokärnan och aprikoskärnan. Den är lämplig för att ge näring till torr hud och även för olika andra hudbesvär som eksem och dermatit. Det sägs också ha milda antiinflammatoriska egenskaper. Eftersom mandelolja är en näringsrik och mjukgörande olja, är den en utmärkt fuktgivare för hela huden.

Latinskt namn: Prunus Amygdalu Dulcis
Del av växt som används: Genomskinlig till lätt gul färg, doftfri.
Extraktionsmetod: Väldigt lätt konsistens.
Ursprungsland: USA
Vegansk: Ja

Jojobaolja / Jojoba Oil

Jojobaoljan kommer från Syd- och Centralamerika och tillverkas med kallpressad extraktionsmetod. Levereras i 100ml bärnstensfärgade flaskor och innehållet är 100% naturligt, härrörande från växter som inte odlas med bekämpningsmedel, konstgödsel eller andra kemikalier.

Jojobaolja har många positiva effekter. Oljan kan ha antiinflammatoriska egenskaper. Det är också bra för huden, har en positiv effekt på eksem, torr hud, solbränna, psoriasis och sprucken hud.

Latinskt namn: Simmondsia Chinensis
Färg och doft: Gyllengul färg, med en lite örtig doft.
Textur: Väldigt fet konsistens, nästan som ett vax.
Ursprungsland: Israel
Vegansk: Ja

Persikokärnolja / Peach Kernel Oil

Persikokärnoljan kommer från Spanien och görs med kallpressad extraktionsmetod. Persikokärnoljan är en fuktgivande olja som är bra på att ge näring till huden utan att lämna en fet känsla.

Latinskt namn: Prunus Persica
Färg och doft: Ljusgul med lätt doft och mild smak.
Textur: Lätt konsistens och lättabsorberad.
Ursprungsland: Italien
Vegansk: Ja

Jättenattljusolja / Evening Primrose Oil

Basolja av jättenattljusolja från Ancient Wisdom. Levereras i 100ml bärnstensfärgade flaskor och innehållet är 100% naturligt, härrörande från växter som inte odlas med bekämpningsmedel, konstgödsel eller andra kemikalier.

Evening Primrose Oil sägs ha många egenskaper. Bland dem finns en rad positiva effekter på huden som att hjälpa mot mjäll, eksem och psoriasis.

Latinskt namn: Oenothera Biennis
Färg och doft: guldgul med en lätt nötig doft
Textur: Fet konsistens som absorberas in i huden mycket långsamt.
Ursprungsland: Kina
Vegansk: Ja

Makadamiaolja / Macadamia Oil

Makadamiaoljan levereras i 100ml bärnstensfärgade flaskor och innehållet är 100% naturligt, härrörande från växter som inte odlas med bekämpningsmedel, konstgödsel eller andra kemikalier.

Inom kosmetika används makadamiaoljan vanligtvis i tjockare krämer på grund av att oljorna känns tyngre och lyxigare. Förmodligen mest anmärkningsvärt är att oljan liknar talg, som naturligt produceras av huden för att skydda sig själv.

Latinskt namn: Macadamia Integrifolia
Färg och doft: Klar med en lätt gul nyans, mycket söt och mer aromatisk än andra nötoljor.
Textur: Fet konsistens som lämnar en oljig yta på huden.
Ursprungsland: Australien
Vegansk: Ja

Gurkörtsolja / Borage Oil

Gurkörtsoljan levereras i 100ml bärnstensfärgade flaskor och innehållet är 100% naturligt, härrörande från växter som inte odlas med bekämpningsmedel, konstgödsel eller andra kemikalier.

Gurkörtsoljan utvinns från växtens frön. Den är mycket rik på omega-6, innehåller upp till 24%. Det sägs fungera bra med olika hudbesvär som eksem och det har även antiinflammatoriska egenskaper.

Latinskt namn: Borago Officinalis
Färg och doft: Ljusgul, väldigt mild doft med en lätt söt ton.
Textur: Lätt till medium konsistens, något fet på huden.
Ursprungsland: Europa
Vegansk: Ja

Ringblomsolja / Calendula Oil

Ringblomsolja är gjord med oljeinfusionsmetod. Levereras i 100ml bärnstensfärgade flaskor och innehållet är 100% naturligt, härrörande från växter som inte odlas med bekämpningsmedel, konstgödsel eller andra kemikalier.

Calendula- eller ringblommaväxten är så allmänt odlad att dess exakta ursprung är svårt att fastställa. Det är en kortlivad, men ändå tålig flerårig växt som kommer att växa i nästan vilken jord som helst. Den anses också vara ätbar och blomman kan användas i recept och sallader för att sätta färg.

Latinskt namn: Calendula Officinalis
Färg och doft: Gul till bärnstensfärgad, kryddig söt aromdoft.
Textur: Lätt konsistens.
Ursprungsland: Frankrike
Vegansk: Ja

Vetegroddsolja / Natural Vitamin E Oil

Basolja av vetegroddsolja som är mycket rikt på naturligt E-vitamin från Ancient Wisdom. Levereras i 100ml bärnstensfärgade flaskor och innehållet är 100% naturligt, härrörande från växter som inte odlas med bekämpningsmedel, konstgödsel eller andra kemikalier.

Vitamin E avser tokoferoler och tokotrienoler som är lösliga i fett. Vitamin E kan hittas i många olika typer av olja men framför allt i vetegroddsolja. Eftersom E-vitaminolja är en naturlig antioxidant sägs den vara bra på att förebygga skador på huden och är också en fantastisk fuktgivare. Det tros hjälpa mot åldrande och och minska mindre ärr som akne och bristningar.

Latinskt namn: Triticum Vulgare (Tocopherol)
Färg och doft: Gul med en nötaktig och veteliknande doft.
Ursprungsland: Tyskland
Vegansk: Ja

Hasselnötsolja / Hazelnut Oil

Basolja av hasselnötssolja från Ancient Wisdom. Hasselnötssoljan levereras i 100ml bärnstensfärgade flaskor och innehållet är 100% naturligt, härrörande från växter som inte odlas med bekämpningsmedel, konstgödsel eller andra kemikalier.

Hasselnötsolja i sig är en multifunktionsolja. I kosmetika är oljan närande för huden med vissa sammandragande egenskaper. En av de mycket omättade vegetabiliska oljorna.

Latinskt namn: Corylus Avellana
Färg och doft: Ljusgul, mild doft.
Ursprungsland: Turkiet
Vegansk: Ja

Ricinolja / Castor Oil

Ricinoljan kommer från Indien och tillverkas med kallpressad extraktionsmetod. Levereras i 100ml bärnstensfärgade glasflaskor och innehåller 100% naturlig råvara. Ancient Wisdoms ricinbasolja är noggrant utvald, testad för renhet och utsatt för rigorösa kvalitetskontrollstandarder.

Latinskt namn: Ricinus Communis
Färg och doft: Klar och färglös, doftfri.
Textur: Honungslik konsistens.
Ursprungsland: Indien
Vegansk: Ja

Rapsolja / Rapeseed Oil

Rapsoljan kommer från Frankrike och levereras i 100ml bärnstensfärgade glasflaskor och innehåller 100% naturlig råvara testade för renhet och utsatta för rigorösa kvalitetskontrollstandarder.

Latinskt namn: Brassica Campestris
Färg och doft: Gyllengul, doftfri.
Textur: Lätt konsistens.
Ursprungsland: Frankrike
Vegansk: Ja

Arganolja / Argan Oil

Arganoljan framställs med kallpressad extraktionsmetod. Levereras i 100ml bärnstensfärgade flaskor och innehållet är 100% naturligt, härrörande från växter som inte odlas med bekämpningsmedel, konstgödsel eller andra kemikalier.

Arganoljan anses vara en av de sällsynta oljorna i världen, är en robust, nötaktig olja gjord till stor del i Marocko av nötterna från arganträdet. Den är proppfull av essentiella fettsyror, antioxidanter, vitaminer och mineraler som främjar den allmänna hälsan genom att återfukta, mjukgöra samt skydda hud och hår från solskador utan skadliga gifter och parabener.

Latinskt namn: Argania Spinosa
Färg och doft: Mörk till gyllene färg, doften är något söt.
Textur: Satinliknande konsistens.
Ursprungsland: Marocko
Vegansk: Ja

Safflorolja / Safflower Oil

Saffloroljan framställs med kallpressad extraktionsmetod. Levereras i 100ml bärnstensfärgade flaskor och innehållet är 100% naturligt, härrörande från växter som inte odlas med bekämpningsmedel, konstgödsel eller andra kemikalier.

Saffloroljan innehåller 100% naturlig ren olja. Idealisk för att späda eteriska oljor innan användning på huden.

Latinskt namn: Carthamus Tinctorius
Ursprungsland: Australien
Vegansk: Ja

Tamanuolja / Tamanu Oil

Tamanuoljan framställs med kallpressad extraktionsmetod. Levereras i 100ml bärnstensfärgade flaskor och innehållet är 100% naturligt, härrörande från växter som inte odlas med bekämpningsmedel, konstgödsel eller andra kemikalier.

Tamanuolja är en aktiv ingrediens som används i många hudvårdsprodukter, inklusive anti-aging krämer. Oljan är rik på fettsyror, vilket kan hjälpa till att hålla huden återfuktad. Utan skadliga gifter och parabener.

Latinskt namn: Calophyllum inophyllum
Färg och doft: Mörk till gyllene färg, nötaktig doft.
Textur: Fet konsistens.
Ursprungsland: Vietnam
Vegansk: Ja

Liknande artiklar

 • Insikterna som ledde till Under Your Skin

  Under Your Skin är mer än bara ett varumärke. Det är en vision som Lovisa och henne mamma har jobbat hårt och länge med, för att skapa naturliga och ekologiska hudvårdsprodukter av hög kvalitet som även är miljövänliga. De tror på att det vi sätter på vår hud, hamnar till slut under den och därför är ingredienserna i din hudvård lika viktigt som det vi stoppar i oss. Du blir vad du smörjer - helt enkelt!

 • Dermalogica - professionell hudvård sedan 1986

  Dermalogica grundades av hudterapeuten Jane Wurwand så de vet allt om hur viktigt det är att anpassa hudvård inte bara efter din hudtyp utan också efter din livsstil. Det måste fungera i vardagen och ge de resultat som just din hud behöver. Dermalogica är inte bara synonymt med resultatgivande hudvårdsprodukter utan även med behandlingar av hög professionell standard.

 • 3 eteriska oljor för lindring vid förkylning

  Eteriska oljor är perfekt att ha hemma i husapoteket, de kan ge lindring vid flertalet besvär och åkommor. Inte minst när du blir förkyld. Här tipsar vi om tre eteriska oljor som kan ge lindring när förkylningen är ett faktum.

 • Naturligt mygg- och fästingmedel – så enkelt blandar du ett giftfritt

  Sommaren är en härlig tid att spendera i trädgården, skogen eller varför inte i skärgården. Fästingar (och mygg) kan dock ta udden av glädjen. Här tipsar vi om hur du helt naturligt kan hålla dom på avstånd – från både dig själv och din fyrbenta vän.

 • Vetenskapen bakom Jabushe

  Hudvården från Jabushe är en aktiv hudvård med bevisad effekt mot hudens ålderstecken – med väl dokumenterad effekt och är baserad på gedigen svensk forskning.

 • Tunt hår? 11 tips för tjockare hår och mer volym

  Känns håret tunt och flygigt? Många kvinnor – och även män – önskar sig ett tjockare och mer fylligt hår. Perioder av håravfall kan dock göra det tunnare än normalt. Här får du lära dig mer om håravfall och tips på hur du bäst vårdar och stylar dig till en fylligare kalufs.

 • Därför gillar vi torrborstning!

  Torrborstning har sina rötter i den ayurvediska och holistiska hälsotraditionen och går precis som namnet avslöjar ut på att borsta kroppen när den är torr. Torrborstning behöver inte alltid vara skönt men det ska heller inte riva eller göra ont.

 • Weleda - 100% naturliga produkter sedan 1921

  Weleda har sedan 100 år tillbaka erbjudit naturlig och ekologisk hudvård för alla oavsett ålder. Deras produkter är framtagna med 100% naturligt certifierade ingredienser med lika delar intresse för människa och miljö.

 • Betakaroten - hudens vän

  Det är en härlig tid vi har framför oss. Njut av solens strålar men glöm inte att skydda huden. Betakaroten ger huden en mer gyllenbrun hudton - samtidigt som den skyddar mot pigmenteringar och solskador.

 • Behandlingsmeny

  På Hälsokosten i Fruängen erbjuder vi ansiktsbehandlingar med Maria Åkerberg och C/O GERD. Vår hudterapeut Marie Köhlmark är utbildad med Cidesco examen, och hon är även utbildad näringsterapeut. Hon har många års erfarenhet inom hudvård - och kan även ge kost- och näringsråd i samband med din behandling. Här kan du botanisera och välja bland alla härliga behandlingar.

 • Rosmarin – en naturlig hjälp mot håravfall!

  Tappar du mer hår än vanligt eller har du svårt att få till önskad längd och fyllighet? Då vill vi tipsa om denna naturliga men ack så effektiva produkt, som enligt studier faktiskt kan motverka håravfall och i stället stimulera hårväxten.

 • Fikonkaktus - idealiskt för torr hy

  Fikonkaktusen är mer än bara en vacker växt – dess extrakt ger huden en naturligt effektiv fuktboost. De utmärkta vattenbevarande egenskaperna hos denna kaktus gör den till en utmärkt hudvårdsingrediens.

 • Historien som ledde till Q for Skin

  Florence Ellinor Nilsson är grundaren av Q for Skin som av en slump fick träffa forskare från Åbo Universitet och fick då kännedom om deras forskning på nordiska bärfröoljor och vilka fantastiska forskningsresultat de hade fått. Detta blev starten på en imponerande resa.

 • Granatäpple – därför är den bra för huden

  Granatäpple tillhör begreppet superfrukter och syftar på frukt och bär som har ett exceptionellt högt näringsinnehåll. Kärnolja från granatäpple innehåller antioxidanter som har förnyande egenskaper på grund av höga halter polyfenoler.

 • Jabushe – låt våra hudterapeuter välja rätt hudvård för dig

  Visste du att det finns fyra olika hudtyper? Normal, torr, fet och blandad hy. Utöver dessa finns också många olika kombinationer och tillstånd, som exempelvis mogen eller känslig hud. Välj alltid hudvårdsprodukter utifrån den hudtyp du har.

 • Svensk anti-aging-hudvård nu ännu bättre – möt nya Jabushe

  Jabushe är ett framstående varumärke inom anti aging. Den unika QAL-100-formulan har en bevisad effekt på ålderstecken som rynkor och pigmentförändringar samt ger en spänstigare och slätare hud med ungdomlig lyster. Allt detta är bevarat i ”nya” Jabushe som relanseras i en ny, grönare kostym med förbättrad doft, textur och effekt.

 • Ekologisk mandelolja - ett måste för den känsliga huden

  Mandelolja, som i hudvårdsprodukter ofta benämns som almond oil eller prunus amygdalus dulcis oil, är en halvfet olja som är rik på mineraler, vitaminer och omättade fettsyror. Mandelolja kan utvinnas från både sötmandel och bittermandel. I skönhetsprodukter är det framför allt sötmandelolja som används.

 • Historien om Dr. Bronner - 150 år av tvåltillverkning

  Bronner heter familjen som i fem generationer och i över 150 år har arbetat tillsammans med familjetvåltillverkning. Det hela började 1858 i hemmet i de judiska kvarteren i Heilbronner, Tyskland, där de blev först i landet att producera en klassisk kastiljetvål.

 • Komplett guide + hudvårdsrutin – få optimal effekt av C/O Gerd

  Grundarna bakom Care of Gerd har arbetat med hudvård länge och en sak som de är säkra på är att huden mår otroligt bra av rutiner. Här får ni ta del av en komplett guide med morgon- och kvällsrutiner för din hudtyp ur C/O Gerds ekologiska produktsortiment som kommer göra skillnad för din hudvitalitet.

 • Fakta om huden och våra tre hudlager

  Huden är inte bara vårt största sensoriska organ, utan också ett av de mest mångfacetterade mänskliga organen, både fysiskt och emotionellt. Men vad vet du egentligen om epidermis, dermis och hypodermis, som är våra tre hudlager?

 • Fullständig INCI-guide - C/O Gerd om sina utvalda råvaror

  Att ha koll på allt i skönhetsdjungeln kan vara svårt. Därför har vi på Hälsokosten tillsammans med Care of Gerd skapat en fullständig guide där vi går in på djupet i varje råvara för att lära er mer om dem och berätta om varför C/O Gerd har valt att använda just dem i sina produkter.

 • Lavendelolja – bra för både kropp och själ

  Lavendel är en vacker lila så kallad halvbuske, som både doftar ljuvligt och har många hälsofrämjande egenskaper. Lavendel har använts i Sverige sedan 1400-talet, men kändes till redan under antikens dagar i andra delar av världen.

 • Vägen till ett starkt och friskt hår

  Ibland kan håret behöva lite extra kärlek för att nå sin fulla potential. Siliceas populära hårtillskott Original Silicea innehåller allt som ditt hår någonsin har drömt om. Med ingredienser som kisel, zink och biotin boostar det både hår, hud och naglar inifrån.

 • Välj solskydd som är säkert för människa och miljö

  Årligen konsumerar vi enorma mängder solkräm, vi har också lärt oss att det är viktigt att skydda huden mot solens strålar. Men visste du att valet av solskydd och UV-filter påverkar din hud, hälsa och vår planet? Här tittar vi närmre på olika typer av UV-filter och hjälper dig att välja rätt.

 • Därför ska du välja ett naturligt och ekologiskt solskydd

  Att vistas i solen är viktigt för vårt välbefinnande, så länge vi gör det med måtta och använder solskydd. Naturliga och ekologiska solskydd med fysikaliska UV-filter reflekterar solens strålar likt en spegel. Det är ett effektivt sätt att skydda huden samtidigt som du slipper hormonstörande ämnen. Här får du veta mer.

 • Vad är maskne?

  Munskydd har för många blivit en del av vardagen och en del kan uppleva att det påverkar huden negativt. Här tipsar vi om hur du kan ta hand om huden om du har drabbats av maskne - utslag och plitor till följd av munskyddsanvändning.

 • Akne: Vad är sant och falskt + 8 hudvårdstips

  Akne, vardagligt kallat finnar, orsakas av inflammation i talgkörtlarna. Det är vanligt och ofarligt men kan vara besvärligt för den som är drabbad. Här reder vi ut vad som är sant och falskt om akne – och ger dig åtta hudvårdstips för en mer balanserad hud.

 • Hudterapeuten: Så tar du hand om huden i vinter

  Den kalla och torra vinterluften gör att vi behöver ta lite extra väl hand om huden under vintern. Det gör vi bäst inifrån och utifrån. Här berättar hudterapeuten Viktoria Annas från Hälsokosten i Uppsala hur.

 • Gör din egen massageolja – recept för torr hud

  En torr hud kräver sin olja. Den här oljeblandningen för torr hud kan användas både som kroppsolja och massageolja. Addera några droppar av valfri eterisk olja för härlig doft och stimulering av sinnena.

 • Skönhet inifrån med rätt vitaminer och mineraler

  Skönhet kommer inifrån och du blir vad du äter är välkända ordspråk. Vår livsstil påverkar i hög grad hur hår, hud och naglar mår. Här får du veta mer om några vitaminer och mineraler som bidrar till skönhet inifrån.