Med Biotta Rödbetsjuice får du en exceptionell rödbetsjuice, 100 procent naturligt innehåll i form av färskpressad juice från ekologiskt odlade rödbetor. Inget koncentrat, inget tillsatt socker, färgämnen, smakämnen eller konserveringsmedel. Bara ren, fräsch, välsmakande och genuin rödbetsjuice.
Biotta har dessutom 100 procent kontroll över hela processen. Från odling till skörd och produktion. Rödbetorna odlas runt Bodensjön i Schweiz vid egna anläggningar. Direkt efter skörd bearbetas betorna och inom några timmar är juicen färdig.
Viktiga nyttigheter i Biotta Rödbetsjuice
Rödbeta innehåller mycket antioxidanter, vilket innebär att den motverkar skadliga effekter från fria radikaler i kroppen. Rödbeta innehåller även höga doser nitrat, vilket man kopplar till positiva effekter på hjärta och kärl. I synnerhet om man är en aktiv person som gärna rör på sig och idrottar.
Rödbeta innehåller även mycket folat, vilket är en form av B-vitamin. Detta behöver kroppen bland annat för att bilda nya celler och röda blodkroppar.
Egna ekologiska odlingar
De mesta av de ekologiska grönsakerna i Biottas juicer kommer från regionen runt Biottas anläggningar i Thägerwilen, vid Bodensjöns södra strand. Detta innebär korta, direkta transportvägar från fält till flaska. Säsongens råvaror bearbetas färska, inom ett par timmar efter skörd.
Etisk och ansvarstagande produktion
Biotta har ett nära och långsiktigt samarbete med sina odlare, med en rättvis prissättning, och har full kontroll från fält till flaska. Ekologiska bönder i området levererar sina nyskördade betor till Biottas anläggning, där den färgstarka rotfrukten varsamt förvandlas till juice. Biottas juicer är:
- 100% naturliga
- 100% ekologiska
- tillverkade av 100% färskpressad juice, och inte från koncentrat
- utan tillsatt socker (enbart naturligt förekommande sockerarter)
- utan tillsatta färgämnen, konserveringsmedel eller smakämnen
- utan tillsatta vitaminer (enbart frukternas och grönsakernas egna vitaminer)
Unik certifiering gör Biotta till en unik rödbetsjuice:
Bio.inspecta övervakar och certifierar ekologiska produkter i enlighet med Swiss Organic Farming Ordinance, EU-ekologisk odling och Bio Suisses riktlinjer. Företaget grundades för att garantera neutrala, oberoende och pålitlig certifiering av ekologiska produkter. Produkter blir aldrig kontrollerade och certifierade av en och samma person.
Bio Suisse organiserar och förvaltar utvecklingen av "The Bud"-symbolen och ekologisk odling i Schweiz. Symbolen garanterar att Bio Suisses riktlinjer följs, och att hela gården upprätthåller ytterst hög ekologisk standard. Runt 5500 odlare har blivit tilldelade märket.
Sedan 1992 har EU-ECO-förordningen (EC 834/2007) styrt ekologiskt jordbruk inom EU. Förordningen är bindande för alla länder inom EU och fastställer minimikraven för odling och övervakning av ekologiska produkter.
FSSC (Food Safety System Certification 22000) är en standard för att försäkra livsmedelssäkerhet vid produktionen av livsmedel. FSSC 22000 baseras på en ISO-standard och är ackrediterad av GFSI (Global Food Safety Initiative).
HCS (Halal Certification Services) är ett globalt godkänt företag som undersöker ingredienser men även färdiga produkter för att säkerställa att de motsvarar Halals krav. Halal certifiaction garanterar att Halal standarder har uppfyllts under samtliga produktionsstadier. Produkter som är Halal certiferade är tillåtna enligt islamisk lag och kan konsumeras av muslimer.