• Fri frakt vid 299 kr
 • Leverans 1-3 dagar
 • Fri retur i butik
Swanson – en historia om svenskättlingar med över 50 år i hälsans tjänst
Hälsa

Swanson – en historia om svenskättlingar med över 50 år i hälsans tjänst

Swanson Health Products grundades 1969 och är förverkligandet av svenskättlingen Leland Swansons dröm om att bidra till att föra ett högre välbefinnande till världen. Läs historien om hur Swanson kom till och hur de blev ett av världens största kosttillskottvarumärken. 

Leland Swanson kom i kontakt med kosttillskott redan på 1950-talet då han märkt på golfbanan att han inte längre hade samma sving som han tyckte sig förtjäna. Han började då studera och gå på olika hälsoföreläsningar och de pionjärer som han såg upp till var bland andra Paul Bragg och Adelle Davis. Efter en tids studerande var Leland Swanson en regelbunden användare av flera vitaminer och kosttillskott som han beställde i bulk från Sturdee Health Products, som var en av USA:s första hälsokostbutiker, för sin egen tillgång. 

Entreprenören vaknar till liv och börjar annonsera sina tillskott

Men inte långt efter det så bestämde sig entreprenören Leland för att testa marknaden själv och beställde då 5000 E-vitaminkapslar från en tillverkare i Ohio, USA, och köpte en annons i Cappers Weekly Magazine och började sälja kosttillskott under familjenamnet Swanson via posten. Kort därefter satte han ihop små egna kataloger för att skicka ut till potentiella kunder och år 1972 öppnade han sin första riktiga hälsokostbutik i Fargo.

Just entreprenördrivet som kännetecknar Swanson ledde till att sonen Lee Swanson, som var företagets förste anställda och som senare tog över familjeföretaget på 1990-talet, kom på idén att lansera Swansons egen E-handel i USA redan år 1995

Att sälja på nätet visade sig bli succé och det leder till att bolaget växer explosionsartat och får öppna upp distributionscenter på båda de amerikanska kusterna för att kunna leverera så snabbt och effektivt som möjligt till sina kunder.  

Kvalité till ett vettigt pris 

Swansons kundlöfte har sedan starten 1969 varit att erbjuda de bästa möjliga produkterna till ett så rimligt pris som möjligt. Alla råvaror som används i Swansons produkter granskas noga och utöver det så testar man produkternas renhet och potens under flera steg i tillverkningen. Produkterna kontrolleras därefter en sista gång av oberoende laboratorier innan de går ut i handeln. Allt för att man ska kunna lita på att man får säkra och effektiva produkter när man väljer Swanson. 

Nutid – ett världsledande varumärke som säljs över världen 

Swanson är idag ett världsledande kostillskottvarumärke som utvecklar vetenskapsstödda vitaminer och kosttillskott och som idag är arbetsgivare åt flera hundratals människor. Det här är historien om svenskättlingarna Swanson som emigrerade från Sverige till USA och som lyckades att förverkliga ”The American Dream”. 

Och nu sluts cirkeln när vi på, familjeföretaget, Hälsokosten nu erbjuder svenskättlingen Leland Swansons varumärke Swanson på den svenska marknaden nästan 200 år efter att familjen emigrerade.

Fotnot: Den amerikanska drömmen, The American Dream, är en term som syftar på föreställningen att alla medborgare och invånare i USA kan bli framgångsrika inom något, oavsett samhällsklass. Begreppets betydelser har dock ändrats något och kan nu betyda olika för olika personer.


Grundaren till Swanson Health Products Leland Swanson år 1982.

Klicka här för att komma till alla Swansons produkter

Vitamin A 10000IE 250k
Outlet
Vitamin A 10000IE 250k

Swanson

99 kr
199 kr
Fat Burner 60t
Fat Burner 60t

Swanson

349 kr
Full Spectrum Grape Seed 380mg 100k
Full Spectrum Grape Seed 380mg 100k

Swanson

299 kr
Evening Primrose Oil 500mg 100k
Evening Primrose Oil 500mg 100k

Swanson

269 kr
Maca 500mg 60k
Maca 500mg 60k

Swanson

189 kr
Liquid Chlorophyll 473ml
Liquid Chlorophyll 473ml

Swanson

299 kr
Liquid Chlorophyll Ekonomipack 3x473ml
Kompispris för medlemmar
Liquid Chlorophyll Ekonomipack 3x473ml

Swanson

797 kr
897 kr

Liknande artiklar

 • Välj rätt magnesium efter dina behov

  Magnesium är viktigt för våra muskler, nerver och skelettet – och det påverkar en rad olika funktioner i kroppen. Det finns flera olika former av magnesium – som också har olika effekt och tas upp olika bra i kroppen. Här får du lära dig mer om de olika formerna och vi guidar dig till rätt produkt efter dina behov.

 • Genacol - #1 bästsäljande kollagenprodukt för ledhälsa

  Genacol har erhållit ett amerikanskt patent som fastställer företagets förmåga till innovation inom ledhälsa. Faktum är att Genacols AminoLock Sequence Technology har erkänts som unik och skiljer sig från andra hydrolyserade kollagenproduktionsmetoder på marknaden. Häng med så berättar vi mer!

 • Rätt mjölksyrabakterier hjälper mot gasbildning

  Det är vanligt och ofta ofarligt. Att ta gaser i magen kan dock skapa ett stort obehag hos den som drabbas. Uppblåsthet och magknip är vanliga symptom. Här får du lära dig mer om gaser i magen och hur rätt mjölksyrabakterier kan hjälpa.

 • Nordic Naturals - USAs #1 bästsäljande omega-3

  Visste du att människokroppen består av cirka 37 biljoner celler, och var och en av dem innehåller viktiga omega-3-fettsyror som kroppen behöver för att hålla sig frisk och fungera normalt? Det är sant. Häng med så får du läsa mer om USAs bästsäljande omega-3-varumärke.

 • Rödljusterapins effekt på värk & inflammation

  Värk är något som kan vara otroligt handikappande, framför allt om den är kronisk. Mycket tyder också på att ju längre smärtan finns, desto knepigare är den att behandla. Att knapra smärtstillande under långa perioder är sällan heller en lösning då läkemedlen kan sänka smärttröskeln och göra det ännu svårare att häva smärtan. Nya rön tyder på att ljusterapi kan vara ett biverkningsfritt alternativ eller komplement till andra smärtlindrande behandlingar.

 • Därför är Echinaforce så bra i förkylningstider

  I förkylningstider är det viktigt att tänka på hygienen samt att ha ett välutrustat husapotek. Trots att förkylningar allt som oftast är ofarliga och går över av sig själv så påverkar de livskvaliteten och orsakar stor sjukfrånvaro. I genomsnitt tar det 7-10 dagar att bli frisk, med Echinaforce kan du både minska risken att drabbas och lindra symptomen om oturen är framme.

 • Rödljusterapins effekt på smärta

  Smärta kan orsaka av många saker och inflammation är i regel en komponent. Därför är det självklart att de minskade inflammatoriska processerna spelar en stor roll. Även det påskyndade läkandet gör skillnad då det faktiskt är en kortare period som kroppen behöver försvara sig med smärta. Rödljusterapi har effekt på kronisk smärta som orsakas av något annat än en akut skada.

 • Rödljusterapi för ökad kognition

  Forskning visar att hjärnan påverkas av rödljusterapi, och både humör och kognition kan förbättras hos många individer. En stor metaanalys, baserad på sex vetenskapliga studier, undersökte just hjärnans kognitiva funktioner hos unga och friska personer som behandlas med rödljusterapi och resultaten var intressanta.

 • Ny forskning: Är det så här vi kan sakta in åldrandeprocessen?

  Forskare kan ha hittat hemligheten bakom åldrandeprocessen – och det verkar som att vi själva kan påverka hastigheten vi åldras i – om vi vill. Skandinaviska forskare har återigen visat hur kombinationen av de två ämnena selen och Q10 gynnar äldre människor.

 • Astaxin från AstaReal – världens mest studerade astaxanthin

  Astaxin är ett kosttillskott som innehåller astaxanthin, ett färgstarkt pigment och en kraftfull antioxidant. AstaReal som tillverkar Astaxin är det första företaget i världen som kommersiellt producerar astaxanthin – och deras astaxanthin är även ledande inom forskningen. Här får du veta mer om antioxidanten astaxanthin.

 • Kardiologer uppmärksammar studier med Q10

  Det hör inte till vanligheterna att kardiologiska vetenskapliga artiklar handlar om kosttillskott. Därför är det extra anmärkningsvärt att en ansedd vetenskaplig kardiologisk tidskrift nyligen publicerade en artikel om det vitaminliknande ämnet coenzym Q10. I flera av de publicerade studierna som omnämns i artikeln användes Pharma Nords biotillgängliga Q10-formula.

 • 6 anledningar att dricka benbuljong

  Att dricka benbuljong har återigen blivit populärt, men varför dricker man det? Den varma och otroligt näringsrika drycken är mumma för till exempel huden, lederna och sömnen. Här får du veta mer om dess innehåll och varför du ska dricka benbuljongen.

 • Torra slemhinnor? Studier visar att havtornsextrakt återfuktar

  Har du någonsin upplevt obehaget av torra slemhinnor? Det kan kännas torrt, irriterat, skava och svida. Mer än hälften av alla kvinnor får besvär med torra slemhinnor under klimakteriet, cirka två miljoner svenskar lider av muntorrhet och experter uppskattar att cirka fem procent av befolkningen lider av torra ögon. Havtornsbär rika på omega-7 kan återfukta torra slemhinnor och lindra besvären.

 • Allt om hemligheten bakom bastuns effekt

  Värmechockproteiner kallas den mänskliga superkraften. Varför? Eftersom de kan reparera och skydda proteiner inuti våra celler från skador och sjukdomar, och bidra till bättre hälsa och längre liv. Häng med så berättar vi mer!

 • Så fungerar infraröd bastu

  I en infraröd bastu går värmen 5 gånger djupare in i kroppen än i en vanlig bastu. Du rensar ur, samtidigt som du ger din kropp ett ordentligt träningspass. Hälsofördelarna kan vara många så som smärtlindring, ökad cirkulation, lätt renande effekt, ökad förbränning, bättre hudkvalitet och djupare sömn. Häng med så berättar vi mer.

 • Studier visar: 3 bakteriestammar hjälper vid IBS, gasig, lös eller trög mage

  Tarmfloran påverkar hur din mage mår, och mer än så. Genom forskning har man identifierat tre bakteriestammar som förekommer i friska tarmar men undermåligt i ”sjuka” tarmar. Här får du veta mer om vad dessa mjölksyrabakterier kan göra för din tarm.

 • Salvia - när hormonerna stökar till det

  Hormoner som åker berg- och dalbana är en del av livet för alla kvinnor. När man som kvinna går in i övergångsåldern kan man drabbas av bland annat svettningar och vallningar. Då kan Salvia ge lindring, här får du veta mer.

 • 6 tecken på att du behöver en detox + tips för att lyckas

  Behöver du och din kropp en nystart? Att låta kroppen vila från det överflöd av gifter den normalt belastas med och samtidigt stötta avgiftning och återhämtning kan vara mycket välgörande. Här får du veta mer.

 • Biotta - äkta rödbetsjuice i en klass för sig

  Med Biotta Rödbetsjuice får du en exceptionell rödbetsjuice, 100 procent naturligt innehåll i form av färskpressad juice från ekologiskt odlade rödbetor. Inget koncentrat, inget tillsatt socker, färgämnen, smakämnen eller konserveringsmedel. Bara ren, fräsch, välsmakande och genuin rödbetsjuice.

 • Kapseln som ger dig mer energi

  En liten mörkbrun kapsel har vunnit enorm popularitet bland medelålders och äldre människor, och det finns en mycket god anledning till det. Dess innehåll hjälper till att stödja cellernas energiomsättning på ett naturligt sätt.

 • Molkosan för ett fungerande mag-tarmsystem

  Bättre bakterieflora i tarmen, stabilare blodsocker och längre mättnadskänsla. Det kan den prebiotiska drycken Molkosan bidra med. Här får du veta mer.

 • Väck lusten till liv – 10 tips

  Kärleksliv och sex kan vara alldeles underbart, men det är mycket som ska fungera och våra känslor och tankar störs lätt. Vill du känna mer lust? Här är 10 tips.

 • Forskning: D-vitamin som dokumenterat upptag och effekt

  Många väljer att ta D-vitamin under vintern för att motverka låga nivåer under den mörka årstiden. När du köper D-vitamin som kosttillskott ska du alltid välja en kvalitetsprodukt. Här får du veta mer.

 • Effektiv kaloriförbränning kräver en väl fungerande sköldkörtel

  Selen bidrar bland annat till immunsystemets funktion men behövs också för att sköldkörteln ska fungera normalt. Sköldkörteln styr bland annat din ämnesomsättning. Med selenjästen SelenoPrecise kan du vara säker på att selenet tas upp och kommer till användning.

 • Så fungerar ljusterapi

  Medicinsk ljusbehandling har blivit allt mer omtalat. Hur fungerar det? Varför ska man använda det? Vetenskapligt dokumenterad ljusterapi som stärker immunförsvaret och får cellerna att fungera optimalt. Här reder vi ut hur och varför rödljusterapi fungerar.

 • Uppblåst, gasig eller orolig mage? Detta vill du veta innan du väljer mjölksyrabakterier

  Det är lätt att tro att alla mjölksyrabakterier är lika och att den kapseln med flest bakterier är bäst. Så är det inte. Tvärtom, forskningen visar att det finns 1000-tals olika bakteriestammar och alla har olika egenskaper. Därför är mängden bakterier ganska ointressant. Det som är helt avgörande är i stället: rätt bakterie, med rätt egenskaper och i rätt dos.

 • LactiPlus - allt du behöver veta om pionjären inom probiotika

  Tarmsystemet är nyckeln till mycket av magens välbefinnande. När de goda bakterierna samverkar så fungerar magen som den ska. Vi får helt enkelt en bra magkänsla. Men om vi till exempel stressar eller slarvar med kosten, så påverkas de goda bakterierna. Obalans uppstår och därmed risk för magproblem. Därför finns LactiPlus Mage.

 • Lugna ner dig – här är verktygen som hjälper

  Är du trött och sliten eller känner dig stressad? Tänk om det fanns en enkel lösning, vad smidigt det skulle vara. Men nej, vi måste ändra vår livsstil för att må bättre. Var börjar man, vilka näringsämnen är dina vänner i tuffa tider?

 • Vad säger 90 000 studier om D-vitamin?

  Få ämnen i världen har studerats lika ingående som D-vitamin. Det finns över 90 000 studier att fördjupa sig i. Och nya forskningsresultat kommer hela tiden. Vad säger alla dessa forskare om D-vitamin? Är det bra? Och får vi i oss tillräckligt?

 • Allt om den nygamla Nose-to-Tail-dieten

  Vad innebär det att äta enligt Nose-to-Tail-diet? Att äta Nose-to-Tail innebär att du använder hela djuret och inte bara prisade snitt som kycklingbröst. Detta innebär att du äter de läckra organen, fettet och även de lite mindre populära snitten.

 • Shilajit – den som förstör svaghet

  Shilajit betyder "den som förstör svaghet" på sanskrit. Andra kända beskrivningar av shilajit är mountain blood eller vegansk asfalt. Shilajit är en mineralsubstans som utvinns från några få unika bergsarter runtom i världen så som i Himalayabergen, Altaibergen och Kaukasien. På senare tid har shilajit uppmärksammats allt mer för dess näringsrikedom.

 • När ska jag ta mina kosttillskott?

  Att äta sunt och komplettera med kosttillskott, det är ingen quick fix. Det är en långsiktig plan som tillsammans med motion, god sömn och minskad stress bygger upp och stärker oss genom livets alla skeden. Men vissa kosttillskott har en uppiggande effekt som vi känner direkt. Andra kan verka lugnande på oss. Det kan vara bra att känna till, så vi tar dem på rätt tid.

 • Detta kan zink göra för dig

  Zink är ett viktigt mineral som hjälper dig med allt från att minska sötsuget till att öka sexlusten. Det ger energi, förbättrar koncentrationsförmågan och är en god vän i förkylningstider.

 • Så får du en matglad sommar

  Sommar, lediga dagar, värme, sovmorgon, grillkvällar, picknick och resor till när och fjärran. Så ser semestern ut för många. Det är en härlig tid, men också en tid som kan ställa till det för magen, i och med rubbade matrutiner, plus att vi kanske äter mer och oftare än vad vi brukar göra. Men självklart kan du njuta av sommarens alla smaker, festligheter och tillfällen. Här är det du behöver veta för att kunna stötta din mage genom hela härliga sommaren.

 • NADH – energi och vitalitet på cellnivå

  Vi vet alla att vår livsstil påverkar hur länge i livet vi är pigga och mår bra. På senare år har forskare börjat intressera sig för ämnet NADH, vilken roll det spelar för våra celler samt om det kan göra skillnad att ta ämnet som tillskott.

 • Swanson – en historia om svenskättlingar med över 50 år i hälsans tjänst

  Swanson Health Products grundades 1969 och är förverkligandet av svenskättlingen Leland Swansons dröm om att bidra till att föra ett högre välbefinnande till världen. Läs historien om hur Swanson kom till och hur de blev ett av världens största kosttillskottvarumärke.

 • Hitta din plan B

  Livet blir sällan som vi tänkt oss. Saker händer som påverkar oss och skapar stress, både mentalt och fysiskt. Ett av alla de ämnen som kroppen förbrukar mycket av vid just stress är B-vitaminer. Så i perioder av livet när plan A inte riktigt fungerar som planerat, kan det vara en god idé att tillsätta B-vitamin, antingen i kosten eller som tillskott. Här förklarar vi varför.

 • Träna med magnesium

  Har du kommit igång med träningen än? Visste du att när vi tränar förbrukar vi massor av magnesium. Samtidigt får vi idag i oss mycket mindre magnesium via kosten än förr. Inte undra på att vi kroknar ibland.

 • Jod – lär dig mer om sköldkörtelns mineral

  Jod är ett mineral som finns i berggrunden, men halten varierar kraftigt mellan olika geografiska områden. Mineralet är viktigt för oss människor, särskilt för sköldkörtelns funktion och som skydd mot radioaktiv strålning. I Skandinavien tillsätts jod i bordssalt för att undvika brist som bland annat kan leda till struma.

 • Den stora lilla magskolan

  Alla som gillar hälsa märker att antalet kosttillskott för magen ökar. Antalet produkter speglar den forskning som pågår om magens betydelse för hälsa. Här kikar vi närmre på några av Holistics magprodukter.

 • L-Tyrosine och Thyrocsin för en fungerande sköldkörtel

  Sköldkörteln är ett litet men ack så viktigt organ. Körteln sitter på halsens framsida och producerar två huvudsakliga hormoner, tyroxin (T4) och trijodtyronin (T3), som påverkar nästan alla kroppens funktioner. Tyroxin är till exempel det hormon som reglerar kroppens ämnesomsättning.

 • Världens mest väldokumenterade mjölksyrakomplex

  I vår tarm finns över 1000 olika bakteriestammar, de flesta är goda mjölksyrebakterier som tillsammans med våra matsmältningsenzym bryter ner och spjälkar maten vi äter. Men en del bakterier är onda och skapar obehag. Ju fler goda tarmbakterier det finns desto bättre fungerar din mage.

 • Så hittar du rätt magnesium

  Det älskade mineralet magnesium kommer i flera olika former och det är tyvärr inte så enkelt som att one size fits all. Dessutom kan du förse kroppen med magnesium på flera olika sätt, beroende på vad du gillar och vilket behov du har. Men hur väljer du egentligen rätt? Ja, läs vidare så guidar vi dig bland de vanligaste sorterna.

 • Betaglukaner för immunsystemet – detta visar studier

  Vårt fantastiska immunsystem arbetar nonstop för oss och tar hand om alla de bakterier och virus vi stöter på i vardagen. Och faktum är att naturliga ämnen kan hjälpa immunsystemet att jobba ännu bättre.

 • Q10 och selen - 50 000 blodprover dokumenterar effekten

  Noggrant utformade och väl genomförda studier dokumenterar hur ett näringsämne absorberas i blodet och hur det fungerar i kroppen. Denna dokumentation är också en garanti för att konsumenter inte slösar bort sina pengar på verkningslösa produkter. Ett utmärkt exempel på en noggrant utformad och väl genomförd studie är den svenska KiSel-10-studien.

 • Ashwagandha vid sköldkörtelproblem

  Den vanligaste obalansen i sköldkörteln är en lätt underfunktion, en så kallad subklinisk hypotyreos. Ofarligt men jobbigt. Alla värden ligger inom det normala ändå känner du dig trött och seg. Ofta är det också svårt att hålla vikten. Inom Ayurveda, världens äldsta läkekonst, används ofta ashwagandha för att komma tillrätta med obalansen.

 • Järnbrist – 9 vanliga tecken

  Brist på järn drabbar framförallt unga kvinnor, gravida, veganer, vegetarianer och hårt tränande personer. Några vanliga tecken på järnbrist är trötthet, orkeslöshet, yrsel och andfåddhet. Här får du veta mer om järnbrist och hur du kan tillgodose till behov.

 • Vitamin B12: Vanliga symptom vid brist

  Vitamin B12 är viktigt för flera av kroppens funktioner, bland annat för blodbildning och energiproduktion. Det påverkar också hjärnan, nervsystemet och vår mentala hälsa. Här får du veta mer om vitaminet och vilka symptom som kan indikera på B12-brist.

 • 5 anledningar att äta D-vitamin

  Solen är vår viktigaste källa till D-vitamin, därutöver finns vitaminet i kött, fisk, ägg och berikade mejeriprodukter. Immunsystemet behöver vitaminet för att fungera, dessutom har man sett ett samband mellan låga nivåer av D-vitamin och symptom på depression. Här får du veta mer om varför det är så viktigt att tillgodose sitt behov av D-vitamin.

 • D-vitamin minskar akuta luftvägsinfektioner med 40 procent

  På vintern när solen står som lägst sjunker våra D-vitaminnivåer. Det är också då som luftvägsinfektioner och influensa sprider sig som bäst. Hos äldre som sällan kommer ut i solen kan dock D-vitaminnivån vara låg året runt.

 • Ashwagandha hjälper vid stress – det är bevisat

  Ashwagandha är en av de viktigaste örterna inom ayurvedisk medicin, med en dokumenterad användning i 4 000 år. Örten används framförallt vid trötthet, fysisk och mental svaghet, dåligt minne, bristande sexuell lust och hormonell obalans. Indikationsområden som vi idag vet förvärras av stress och förhöjd kortisolnivå.

 • Pycnogenol sätter fart på blodcirkulationen

  Efter 40 års forskning, 420 vetenskapliga publikationer och 160 kliniska studier vet vi att pycnogenol fungerar. Strandtallarna vars bark används för att utvinna pycnogenol växer i sydvästra Frankrike, där förhållanden är optimala för att skapa en av världens mest kraftfulla antioxidanter.

 • Vitaminer och mineraler – då kan du behöva extra

  Behövs verkligen extra vitaminer och mineraler, räcker inte maten? Det är en vanlig fråga vi får. Det faktum att näringen i frukt och grönt har minskat över en femtioårsperiod samt våra kost- och livsstilsvanor gör att maten inte alltid räcker till. Här får du veta mer om varför du kan behöva ett tillskott med vitaminer och mineraler.

 • Blue Eye och omega-3 – perfekt kombo för ögonhälsa

  Med sitt breda innehåll för ögonens hälsa och synförmåga – särskilt för åldrade ögon – är Blue Eye kundernas favorit. Att kombinera Blue Eye med omega-3 kan förbättra effekten ytterligare. Här får du veta mer om vad som händer med synen när vi åldras, hur Blue Eye verkar och varför Blue Eye och omega-3 är en perfekt kombo.

 • Vitaminer och mineraler för immunsystems funktion

  Kroppens immunförsvar, även kallat immunsystem, är både avancerat och kompetent. Det skyddar oss mot bakterier, virus och andra främmande ämnen. För att immunsystemet ska fungera normalt behöver det få rätt förutsättningar. En hälsosam kost, motion och sömn är grundförutsättningar.

 • Artros: 4 tips för bättre livskvalitet

  Leder som värker och känns stela kan bero på artros. I Sverige uppskattas 7-800 000 personer vara drabbade. Med en aktiv och hälsosam livsstil kan man främja och bibehålla en god ledhälsa, lindra symptomen och förbättra livskvaliteten – här är 4 tips.

 • Curamin – utsedd till bästa ledprodukt 2021

  Sedan lanseringen i USA 2010 har Curamin belönats med drygt 30 utmärkelser – framröstade av terapeuter, journalister och användare. De två senaste utmärkelserna kom 2020 och 2021 när Curamin återigen utsågs till bästa ledprodukt och bästa kosttillskott. Till Sverige kom Curamin Forte i januari 2020 och är idag en av de mest använda ledprodukterna.

 • Dina muskler behöver magnesium – särskilt vid träning

  Magnesium är ett mineral som är involverat i fler än 300 enzymkontrollerade reaktioner. Det finns i alla kroppens celler och bidrar till normal energiomsättning och muskelfunktion. Därför är det ett bra mineral vid träning – det kan till och med påverka din prestation.

 • Magnesium – vanliga symptom på magnesiumbrist

  Magnesiumfattig kost och en stressig vardag är vanliga orsaker till att magnesiumbrist kan uppstå. Magnesium behövs för en normal muskelfunktion och energiomsättning och mineralet minskar även symptom som trötthet och utmattning. Därför kallas det för ett anti-stress-mineral. Här får du veta mer om magnesium och vilka symptom du ska vara uppmärksam på.

 • 3 vanliga frågor och svar om mjölksyrabakterier

  Det finns mycket man vill veta om dessa fantastiska bakterier som det forskas allt mer på. Förutom den direkta påverkan i magen så har forskare hittat samband mellan tarmfloran och psykisk ohälsa, hudproblem och immunförsvaret. Här är tre vanliga frågor och svar om mjölksyrabakterier.

 • Förstoppad på semestern? Så håller du igång magen

  Det finns få saker som kan störa en härlig semester som magproblem. Cirka 20 procent besväras av förstoppning – ännu fler under semestern. Om du upplever problem med illamående, uppsvälldhet och magknip så är du alltså långt ifrån ensam. Här är tips för att hålla igång semestermagen.

 • Urinvägsinfektion – så undviker du att drabbas

  Urinvägsinfektion orsakas av bakterier i urinröret och urinblåsan. För att motverka urinvägsinfektion vill vi helt enkelt skapa en miljö i urinblåsan där bakterierna inte trivs. Här är 9 helt naturliga tips.

 • Så bibehåller du vätske- och saltbalansen i sommar

  Sommaren ligger framför oss och varmare tider väntar. På sommaren fördubblas kroppens vätskebehov så var noga med att fylla på. Den bästa indikatorn på att vätskebalansen är som den ska är mängd och färg på urinen. Om du kissar ungefär var tredje till var fjärde timma och urinen är ljusgul, ja då dricker du lagom mycket.

 • Fakta om stress - olika typer och hur du kan hantera dem

  Genom att se på stress ur olika synvinklar kan man lättare förstå hur man själv kan hantera det man upplever och ser att man agerar efter, och som man behöver arbeta på. Vissa vill ha mer energi och andra vill på ett bättre sätt kunna planera sin prestation genom att förstå sig själva oavsett vad ditt mål är, så kan man genom att planera och tänka sig för vad man stoppar i munnen påverka sin prestation och energi. På samma sätt kan det påverka hur vi mår och hur lätt vi blir stressade.

 • Äppelcidervinäger – 6 anledningar till att använda det i vardagen

  Äppelcidervinäger har använts i över 5000 år för att lindra krämpor, rena kroppen och främja hälsan. Det finns böcker som beskriver hundratals användningsområden, somliga mer etablerade och välstuderade än andra. Men vad är rimligt att tro att äppelcidervinäger kan göra för dig? Häng med när vi kikar närmre på ett av världens mest beprövade husmorstips!

 • Klorofyll – grönt i gröna växter

  Klorofyll är ett naturligt ämne som gör växter, blad och alger gröna. Det är ett av de hetaste – och mest googlade – näringsämnena sedan det gjort succé på TikTok. Här får du veta mer om vad klorofyll är och hur du bäst får i dig klorofyll.

 • Omega-3 – livsnödvändigt fett – guide för att välja rätt

  Ett livsnödvändigt fett som kroppen inte själv kan tillverka. Omega-3-fettsyrorna EPA och DHA är bland annat viktigt för hjärtats, hjärnans och synens funktion. Här reder vi ut vad omega-3 är – och guidar dig till rätt sort utifrån dina behov.

 • Så fungerar matsmältningen – 5 tips för att stötta

  Det handlar inte bara om vad vi äter, utan även om vilken näring vi kan ta upp. Matsmältning påverkar hur magen mår men också vårt näringsupptag. Här får du lära dig mer om hur matsmältningen fungerar och hur du kan hjälpa den på traven.

 • Ballongmagen kan vara IBS – 8 tips för en lugnare mage

  Svullen mage kan vara ett tecken på IBS, liksom ont i magen och oregelbundna toalettbesök. 15-20 procent av Sveriges befolkning lider av magproblem som kan kopplas till IBS. Här listar vi vanliga symptom och ger dig tips för en lugnare mage.

 • Glutenintolerans kan leda till näringsbrist – 7 vanliga brister

  I Sverige beräknas två procent av befolkningen vara drabbad av glutenintolerans, även kallat celiaki. När tarmen blir inflammerad skadas tarmluddet som tar upp näring från maten vilket ofta leder till näringsbrist. Här får du veta mer om glutenintolerans och vilka vanliga näringsbrister som kan uppstå.

 • Hälsoeffekter av bra hållning – därför ska du sträcka på dig

  En bra hållning är inte bara snyggt, det är också bra för ryggen och blodcirkulationen. Dessutom signalerar det självförtroende – och hälsofördelarna med att dra tillbaka axlarna och sträcka på sig är många. Här listar vi dom.

 • Trött och deppig på våren?

  Känner du inte den sprudlande glädje och energi som alla pratar om på våren? Du är inte ensam. Cirka 15 procent av befolkningen blir trötta och nedstämda när våren kommer. Omställningen till ljusare dagar rubbar nämligen vår biologiska klocka.

 • Därför ska du äta kollagen + guide för att välja rätt

  Alla pratar om kollagen, men varför ska man äta det? Kollagen är ett viktigt protein för flera av kroppens vävnader – inte minst för huden och lederna. Här får du veta varför ett tillskott kan vara bra – och en guide för att välja rätt typ utifrån dina behov.

 • 4 av 10 har sömnproblem – tips för bättre sömn + vanliga myter

  Att inte kunna sova är ett vanligt problem, så många som 4 av 10 svenskar lider av sömnproblem enligt statistik från 2020. Kvinnor i större utsträckning än män. Här slår vi hål på fyra vanliga myter om sömn och ger 10 tips för att sova gott.

 • Vattenlösliga vitaminer – därför ska du välja Time Release

  Tänkt tanken att det inte är någon idé att äta vitaminer för att man kissar ut dom? Tänk om! Det faktum att vattenlösliga vitaminer inte lagras gör det ännu viktigare att tillföra dem regelbundet. En varierad kost och kosttillskott med Time Release är att rekommendera.

 • Yoga nidra – hitta lugnet och sov gott

  Upplever du stress, har svårt att sova eller vill förbättra din koncentrationsförmåga? Testa yoga nidra, en effektiv meditationsteknik för djup avslappning och återhämtning. Kroppen sover medan sinnet är vaket.

 • Vitaminer och mineraler som förbrukas vid stress

  Stress är en del av många människors vardag. Reaktionen kan uppstå till följd av fullspäckade scheman och tighta deadlines men också av oro och psykiska påfrestningar. Vid stress förbrukar kroppen en större mängd näringsämnen, här listar vi vitaminer och mineraler som du kan behöva extra av om du upplever stress över en längre tid.

 • B-vitaminer – stress och magproblem kan leda till brist

  Det finns åtta olika B-vitaminer och vi behöver dem alla för en rad olika funktioner i kroppen. Stress, magproblem och ensidig kost är några vanliga orsaker till brist. Här får du veta mer om alla fantastiska B-vitaminer.

 • Vinn över sötsuget – 10 tips för att lyckas

  Att äta mindre socker eller till och med att bli kvitt ett sockerberoende är ett vanligt löfte – vissa ger det varje år, andra efter varje helg. Kunskap och rätt förberedelser hjälper dig att lyckas när du väl har bestämt dig. Här är 10 tips för att lyckas.

 • 6 enkla rutiner för en hälsosam livsstil

  Ibland behöver det inte vara så svårt – eller ens jobbigt. Det är de små sakerna vi väljer att göra varje dag som lägger grunden för ett liv med hälsa. Med de här 6 enkla rutinerna får du en bra start i jakten på en hälsosam livsstil.

 • Studier visar: Lägre vikt och effektivare träning med ashwagandha

  Ashwagandha är framförallt känt för att vara en effektiv hjälp vid trötthet, oro, sömnbesvär och emotionell obalans – problem som orsakas av eller förvärras av stress. Men ashwagandha kan mycket mer än så.

 • I tarmen sitter 70 till 80 procent av immunförsvaret

  Vill du må bra och hålla dig frisk – satsa på en välmående tarm. 70 till 80 procent av ditt immunförsvar sitter nämligen i tarmen. Här får du veta mer.

 • Fler äter växtbaserat – med risk för selenbrist

  Allt fler svenskar äter mer växtbaserat. Klimat, hälsa och etik är de vanligaste anledningarna till att man äter mindre – eller helt utesluter – kött. Ny brittisk studie visar att vegetarianer och veganer risker att få i sig för lite selen.

 • Oxytocin – stärker dina relationer och minskar stress

  Oxytocin är ”kärlekshormonet” som ger dig starkare relationer, men studier visar att det gör så mycket mer än så. Det balanserar kroppens stressystem och frisättning av oxytocin minskar stresshormonet kortisol och bidrar till avslappning och en känsla av välbehag. Beröring är essentiellt – här är tips på hur du höjer frisättningen.

 • Ny studie visar: Mer selen i blodet är bra för dig

  En ny vetenskaplig genomgång av 13 vetenskapliga studier konstaterar att personer med höga halter selen i blodet har specifika hälsofördelar. Specifika enzymer i din kropp är beroende av mineralet. Här får du veta mer om vilka kroppsfunktioner selen behövs för.

 • Spirulina – naturens kraftfulla näringsbomb

  Den gör din smoothie grönare än grön och innehåller mer protein än nötkött. Det naturliga innehållet av järn och B12 gör det dessutom till ett bra näringstillskott för veganer och vegetarianer. Vi pratar om spirulina såklart – här får du veta mer om den fantastiska algen.

 • Hårmineralanalys – gör en analys och få svar om din hälsa

  Känner du dig ur balans? Är du onormalt trött eller har du ont i kroppen? Och resulterade besöket på vårdcentralen, trots din känsla, i att alla prover ser bra ut? Just då kan du ha behov av att göra en hårmineralanalys. Här berättar Gitthe Kjellson, certifierad närings- och hårmineralterapeut på Hälsokosten mer om hur analysmetoden kan hjälpa dig att må bra.

 • Shilajit - 5 anledningar till att ta det som man

  Shilajit, Shil-ah-jeet, är bokstavligen bergets blod med över 85 vitaminer och mineraler i sin joniska form - som är den mest biotillgängliga formen för din kropp som dessutom är rik på naturligt förekommande fulvinsyror och humussyror. Resultatet? En tjärliknande, hartsartad substans som sipprar från bergen med hälsofördelar som förbättrar energi, uthållighet, libido och boostar testosteronnivåer. Här är våra fem främsta anledningar till att att ta Shilajit som man.

 • Historien om Aarke och deras Purifier

  Aarke är ett svenskt designföretag grundat 2013 av två industridesigners och vänner, Jonas och Carl. Från deras studio och verkstad i Stockholm, designar och utvecklar dem premiumprodukter som förhöjer vardagens rutiner.

 • Guide om ljusterapiprodukter – traditionellt rött vs nära-infrarött ljus

  När intresset för ljusterapi och dess hälsofördelar ökar står vi inför det spännande valet mellan olika produkter som erbjuder både rött och nära infrarött, NIR, ljus. Att bestämma vilken produkt som passar bäst för våra specifika behov blir en viktig övervägning.